Skip to main content

Δολοφονία στον Βόλο: Τη Δευτέρα η απολογία του 50χρονου - «Η ψυχική του κατάσταση τον οδήγησε στις πράξεις του»

Στο πλευρό του 50χρονου στα Δικαστήρια του Βόλου βρέθηκαν οι τρεις κόρες του και η αδελφή του

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου κατά του 50χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος χθες το βράδυ κοντά στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και με κατεύθυνση προς Βόλο, κάλεσε τον 33χρονο κουνιάδο του, με την πρόφαση ότι το αυτοκίνητό του είχε βλάβη και εκεί μετά από λογομαχία που είχαν οι δυο άνδρες, με αφορμή την μαρτυρία της 18χρονης κόρης του ότι ο 33χρονος την βίαζε και την εκβίαζε ζητώντας χρηματικά ανταλλάγματα, θόλωσε από οργή πήρε το κυνηγετικό του όπλο και με το κοντάκι χτύπησε αρχικά το θύμα στο κεφάλι και πάνω στην συμπλοκή, φέρεται ότι τον πυροβόλησε στο στήθος, καταφέροντάς του διαμπερές θανάσιμο τραύμα.

Διαβάστε - Βόλος: «Θα το κανονίσω εγώ», είπε ο 50χρονος στην κόρη του και σκότωσε τον 33χρονο που τη βίαζε από τα 9 της

Ο κατηγορούμενος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Μιχάλη Βασιλικό, στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε 5νθημερη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί και έτσι η απολογία του αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Ο 50χρονος μέχρι την απολογία του κρατείται.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Μιχάλης Βασιλικός μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και της απαγγελίας της κατηγορίας ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, προχώρησε σε δήλωση στους εκπροσώπους των ΜΜΕ υποστηρίζοντας ότι η ψυχολογική κατάσταση του πελάτη είναι παρά πολύ άσχημη, διότι, τώρα και με την πάροδο αρκετών ωρών έχει συνειδητοποιήσει το αναπόδραστο των γεγονότων. Ο 50χρονος έχει συνειδητοποιήσει ότι ένας άνθρωπος, ανεξάρτητα από το αν το βάρυναν ή όχι κάποιες εγκληματικές πράξεις, έχασε τη ζωή του και ότι ίσως θα έπρεπε να χειριστεί το θέμα διαφορετικά, αν του το είχε επιτρέψει η ψυχική κατάσταση στην οποία βρέθηκε.

«Από την αρχή ήταν πολύ άσχημη η ψυχολογική του κατάσταση, όταν πληροφορήθηκε ορισμένα περιστατικά που αφορούσαν την κόρη του και αφορούν προσωπικά δεδομένα, ¨έπεσε από τα σύννεφα¨ διότι με τον θανόντα είχε συγγενική σχέση και του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι του, ένιωθε πάρα πολύ άσχημα, είχε έντονα αισθήματα οργής, θλίψης και στενοχώριας, τα οποία προφανώς οδήγησαν σε ότι έγινε στη συνέχεια. Ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει ότι λυπάται που έφτασαν τα πράγματα εκεί, αλλά ήταν η ψυχική του κατάσταση που τον οδήγησε στις πράξεις του», επισήμανε ο κ. Βασιλικός.

Στο πλευρό του 50χρονου στα Δικαστήρια του Βόλου βρέθηκαν οι τρεις κόρες του και η αδελφή του με τον σύζυγό της, οι οποίοι ωστόσο δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση.

Η δεύτερη σύζυγος του 50χρονου και αδελφή του 33χρονου θύματος, σύμφωνα με τον συνήγορο δεν γνώριζε τι είχε συμβεί με το κορίτσι, ενώ σε σχετική ερώτηση αν η 18χρονη είχε μιλήσει στις αδελφές της και όλα όσα είχε περάσει και περνούσε, τόνισε ότι φτάνοντας στα 18 της χρόνια είχε εκμυστηρευτεί κάποια πράγματα, αλλά όχι με λεπτομέρειες.

Τέλος, αναφορικά με την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθεί, και αν θα ισχυριστεί ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε, ο κ. Βασιλικός ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε, παρά αρκέστηκε ότι η υπερασπιστική γραμμή δεν θα εκτεθεί πρωθύστρα της απολογίας του πελάτη του.