Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Ιπποκράτειο για δωρεά οργάνων: Απεριόριστος σεβασμός στην οικογένεια της Έμμας

Επιτυχώς υποβλήθηκαν χθες ένας 64χρονος και μια 50χρονη σε ηπατική και νεφρική μεταμόσχευση από τα όργανα της άτυχης φοιτήτριας

Δύο ασθενείς υποβλήθηκαν επιτυχώς σε ηπατική και νεφρική μεταμόσχευση από τα όργανα της 21χρονης Έμμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, χαρίζοντας την ελπίδα για μια νέα ζωή.

Λήπτης της μεταμόσχευσης ήπατος ήταν 64χρονος άνδρας με κίρρωση ήπατος και ανάπτυξη ηπατοκυτταρικού καρκινώματος, ο οποίος βρισκόταν στη λίστα για 39 μήνες. Λήπτρια της νεφρικής μεταμόσχευσης είναι 50χρονη συνάνθρωπός μας, η οποία υποβαλλόταν σε πρόγραμμα υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας της εδώ και δέκα χρόνια.

Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους και τον απεριόριστο σεβασμό στην οικογένεια της δότριας για τη μεγάλη αυτή υπέρβαση.

«Ευχαριστούμε τους χειρούργους μεταμοσχεύσεων και τους συντονιστές τους, την εξειδικευμένη αναισθησιολογική ομάδα, τους εντατικολόγους, την ειδική νοσηλευτική ομάδα, το εξειδικευμένο εργαστήριο ιστοσυμβατότητας και όλους όσοι συνετέλεσαν να ολοκληρωθεί αυτό το δώρο ζωής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του Νοεμβρίου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δέκα μεταμοσχεύσεις (πέντε ήπατος και πέντε νεφρού) στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και «για αυτό νιώθουμε ειλικρινά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλες τις οικογένειες των δοτών, καθώς και όλους όσοι άοκνα συνέβαλαν στις γέφυρες ζωής», αναφέρει η διοίκηση του ιδρύματος.