Skip to main content

Δωρεά από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής στο Παπανικολάου

Η προσφορά απευθύνεται στην Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, την Α Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά και τη Β ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Στη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς το νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου προχώρησε το Δίκτυο Κιονωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής.

Η προσφορά απευθύνεται στην Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και την Α Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, που έχουν αναλάβει τη νοσηλεία για ασθενείς πάσχοντες  από κορωνοϊό, αλλά και τη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ).

Η δωρεά στην Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και την Α Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι ύψους 81.325 ευρώ και περιλαμβάνει:

13 κλίνες ΜΕΘ
4 συσκευές αποστείρωσης αέρα
12 συσκευές αποστείρωσης του αέρα με χρήση λαμπτήρα υπεριώδους ακτινοβολίας
1 ψηφιακό έγχρωμο υπερηχοτομογράφο

Η δωρεά στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι ύψους 92.400 ευρώ και περιλαμβάνει:

2 Κλίνες Εντατικής Θεραπείας ΜΕΘ με αερόστρωμα
2 Αναπνευστήρες Εντατικής Θεραπείας
1 Μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής» αποτελεί σύμπραξη των σημαντικότερων φορέων της πόλης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).