Skip to main content

Δράμα: Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Raycap Κώστας Αποστολίδης

Ο δραστήριος επιχειρηματίας νικήθηκε από σοβαρή ασθένεια στα 76 του χρόνια τα ξημερώματα της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου

Θρήνος στον επιχειρηματικό κόσμο και στη Δράμα από την απώλεια του Κώστα Αποστολίδη, ιδρυτή και πρόεδρου της διεθνώς γνωστής εταιρείας Raycap.

O Κώστας Αποστολίδης έφυγε από ζωή νικημένος από σοβαρή ασθένεια σε ηλικία 76 χρόνων και αφήνει τη Δράμα φτωχότερη όχι μόνο σε επιχειρηματικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς έβαλε συνέβαλε σε μια σειρά έργων και δράσεων προσφοράς.

Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στα αμερικανικά πανεπιστήμια Harvard και  McGill. Ίδρυσε τη Raycap στο τέλος Ιουνίου 1987, όταν οραματίστηκε μια εταιρεία στον γενέθλιο τόπο του που θα αναδείκνυε την καινοτομία στον τομέα της ηλεκτρικής προστασίας. Σύντομα η Raycap έγινε ένα από τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως και κατέκτησε τις διεθνείς αγορές, ενώ εργαζόταν ακούραστα νυχθημερόν διατηρώντας τη θέση του προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Με έδρα τη Δράμα, η εταιρεία διαθέτει ισχυρή παρουσία εκτός από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ (με μονάδες, σε Αϊντάχο, Νότια Καρολίνα και Νιου Τζέρσι), την Γερμανία και την Σλοβενία ο όμιλος διαθέτει σήμερα θυγατρικές και στην Κύπρο, την Γαλλία, την Ρουμανία και την Κίνα.

Στις καινοτομίες της εταιρείας περιλαμβάνονται μια σειρά προϊόντων για τη θωράκιση σε εισόδους, ραντάρ αεροδρομίων, ανεμογεννήτριες, τηλεπικοινωνίες, σταθμούς κινητής τηλεφωνίας.

Η Raycap σήμερα είναι μια παγκόσμια κατασκευάστρια προϊόντων ηλεκτρικής προστασίας και συνδεσιμότητας, με ηγετική θέση στην αγορά, που παρέχει λύσεις βιομηχανικής προστασίας από υπερτάσεις, συνδεσιμότητας και διαχείρισης ενέργειας για τηλεπικοινωνίες, ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά, αιολικά), μεταφορές και άλλους βιομηχανικούς τομείς.