Skip to main content

Δραματική έκκληση Παπανδρέου για συναίνεση υπό το βάρος της κρίσης

Έκκληση για στήριξη προς όλα τα πολιτικά κόμματα απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλοντας διμερείς συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, από, αύριο, για τ
Έκκληση για στήριξη προς όλα τα πολιτικά κόμματα απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας διμερείς συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς από αύριο, Τρίτη, για την οικονομία. «Είναι εθνικό χρέος να ακυρώσουμε στην πράξη όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να σπρώξουν τη χώρα μας στο γκρεμό», τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο τηδιαφάνεια, ζήτησε για μία ακόμη φορά την αποκλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, υπογραμμίζοντας πως ««δεν έχουμε τα περιθώρια για μικροδιευθετήσεις, δεν έχουμε τα περιθώριανα αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα και απεργίες, όλοι πρέπει να αρθούμεστο ύψος των περιστάσεων».

«Δεχόμαστε επίθεση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα ενός κερδοσκοπικού παιχνιδιού. Έχουμε γίνει ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης. Οι όροι δανεισμούγίνονται ολοένα και πιο επαχθείς. Οι διεθνείς αγορές παίζουν με τημοίρα μας».

«Ο αγώνας μας είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από το βραχνά τηςκηδεμονίας και της κερδοσκοπίας. Ελάτε να αποτινάξουμε τις αλυσίδες τηςεπιτήρησης και της κηδεμονίας», είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου δεν έλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στη διακυβέρνηση της ΝΔ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κατέστησε την Ελλάδα «αναξιόπιστη και εκτεθειμένη στην κερδοσκοπία», ενώ επανέλαβε πως η έλλειψη διαφάνειας είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας μας.

Σαμαράς: «Επιτέλους ξεκολλήστε»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα μέτρα, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της ΝΔ να στηρίξει την κυβέρνηση σε «επώδυνα αλλά σωστά μέτρα». «Επιτέλους ξεκολλήστε κύριε πρόεδρε, πάρτε μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι διμερείς συναντήσεις του πρωθυπουργού

Ο κ. Παπανδρέου στις 4:15 μ.μ. θα δεχθεί την κ. Αλέκα Παπαρήγα, στις 5:00 μ.μ. τον κ.Γιώργο Καρατζαφέρη, στις 5:45 μ.μ θα συναντηθεί με τον κ. Αντώνη Σαμαρά και στις 6:30 μ.μ. με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.