Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΑΔΕΙΑΣΑΝ 2.860 ΚΑΔΟΙ

Τουλάχιστον μία φορά τους 2.860 κάδους της περιοχής άδεισαν σε δράσεις καθαριότητας οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς

Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς, άδειασαν τουλάχιστον μία φορά τους 2.860 κάδους της περιοχής, συγκεντρώνοντας περίπου 80 τόνους σκουπιδιών το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, καθάρισαν τα καλαθάκια από τα 50 πάρκα και παιδικές χαρές, τους πεζόδρομους και τους κεντρικούς δρόμους.

«Η υγεία των πολιτών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς, όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και γιατί αυτό δείχνει τον πολιτισμό μας», επισημαίνει ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλης.

Στο πλαίσιο αυτό αντικαθίστανται οι σπασμένοι κάδοι με 1400 καινούργιους, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση. Παράλληλα 6 οχήματα , με πλήρες πλήρωμα, περισυλλέγουν κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα, ενώ ετοιμάζεται και ο πενταψήφιος αριθμός, στον οποίο θα απευθύνεται ο δημότης, προκειμένου  να ενημερώνει για τα θέματα που αφορούν  την καθαριότητα.

«Κάθε βδομάδα η καθαριότητα που παρέχουμε θα γίνεται και καλύτερη... και με τη βοήθεια όλων μας θα έχουμε την καθαρότερη πόλη! Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ αρχικά στους πολίτες που  βοηθούν εθελοντικά, αλλά κυρίως σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους της καθαριότητας του δήμου μας, που συνδράμουν στην επιτυχία αυτού του νέου εγχειρήματος», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Για την περιοχή του Κόδρα ο δήμος αναφέρει πως «βρίσκονται καθημερινά συνεργεία της καθαριότητας και φροντίζουν επιμελώς να απομακρύνουν τις  ακαθαρσίες, που βρίσκονται μέσα στα κτήρια, τα οποία αμέσως μετά σφραγίζονται, για την ασφάλεια των πολιτών. Στον χώρο του πρώην στρατοπέδου έχουν τοποθετηθεί παντού κάδοι, προκειμένου οι επισκέπτες να πετούν τα σκουπίδια τους, ενώ σε συνεργασία με το δασαρχείο, κλαδεύονται τα δέντρα, για να είναι πιο όμορφο το φυσικό περιβάλλον».

Τέλος στο Καραμπουρνάκι, απομακρύνθηκαν από την θάλασσα δύο σάπια σκαριά και οργανώθηκε χώρος συλλογής λαδιών, από τους ψαράδες της Αρετσούς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ