Skip to main content

Δύο έργα προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ

Δύο έργα με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τη γγ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.
Δύο έργα με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή. Πρόκειται για τον «Εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος» και για την «Αποκατάσταση Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων του Δήμου Χαλάστρας».

Για την αγορά εξοπλισμού για το Πυροσβεστικό Σώμα ο προϋπολογισμός είναι 3.050.420 ευρώ. Ο ΧΑΔΑ που θα αποκατασταθεί στη Χαλάστρα είναι στη θέση «Τσίμπου Μαντρί» και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.197.091 ευρώ.

«Οι χωματερές αποτελούν μια από τις κυριότερες εστίες εκδήλωσης πυρκαγιών, ενώ παράλληλα αποτελούν πηγές ρύπανσης για το περιβάλλον και απειλούν τη δημόσια υγεία. Η Περιφέρεια κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να τελειώσει με αυτό το τριτοκοσμικό φαινόμενο και θέλει τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και των πολιτών, προκειμένου να ολοκληρώσει τις σύγχρονες υποδομές διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω του Περιφερειακού Σχεδιασμού. Είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλουμε στο κλείσιμο όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών», κατέληξε η κ. Λιονή.