Skip to main content

Δύο συλλήψεις για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου εξάρθρωσε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, εξάρθρωσε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης (30/8), συνελήφθησαν στην Ξάνθη ένας 26χρονος και ένας 34χρονος, οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν συστήσει δομημένη ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Από την αστυνομική έρευνα, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 04-08-2011 έως 30-08-2011, εξαπάτησαν πέντε ηλικιωμένες ημεδαπές (τρεις στην Ξάνθη, μια στην Κομοτηνή και μια στην Αλεξανδρούπολη).

Όπως διαπιστώθηκε, μετέβαιναν στις οικίες ηλικιωμένων γυναικών και προφασιζόμενοι οφειλές συγγενικών τους προσώπων, προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά (τελικά μόνο στις τρεις από τις παραπάνω περιπτώσεις κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά).

Συγκεντρωτικά προκύπτει ότι η λεία της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 16.650 ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 3.210 ευρώ.

Οι συλληφθέντες αναμένετο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.