Skip to main content

Δυναμική κινητοποίηση για την πρώτη Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Κάλεσμα σε νέες και νέους εθελοντές από το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη

Εθελόντριες και εθελοντές αιμοδότες, δότριες και δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, δωρήτριες και δωρητές οργάνων σώματος καθώς και δότριες βλαστοκυττάρων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην πρώτη για το 2024, τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 2 Μαρτίου σε συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία της πόλης ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΧΕΠΑ, ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, τα κινητά συνεργεία αιμοληψίας των νοσοκομείων θα βρίσκονται στα Πεύκα, τις Συκιές, τη Νεάπολη και τον Άγιο Παύλο για την αιμοληψία.

Παράλληλα, εξειδικευμένα στελέχη φορέων, αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, θα ενημερώνουν τους προσερχόμενους αιμοδότες για τη διαδικασία και την ανάγκη να γίνουν δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, όπως και δωρητές και δωρήτριες οργάνων σώματος.

Με σύνθημα «Η προσφορά που γίνεται συνήθεια», στελέχη του δήμου και των Κοινωνικών του Υπηρεσιών με επικεφαλής τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, θα μεταφέρουν σε κάθε γειτονιά του δήμου το μήνυμα για μαζική συμμετοχή των τακτικών αιμοδοτών και την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων νέων εθελοντών.

«Λίγα λεπτά από το χρόνο μας και λίγο από το αίμα μας, σώζουν ζωές»

«Μπορεί να είναι χιλιοειπωμένο αλλά δεν είναι υπερβολή: Λίγα λεπτά από το χρόνο μας και λίγο από το αίμα μας, σώζουν ζωές» υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας όσο το δυνατόν περισσότερους τακτικούς και νέους εθελοντές «να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας σε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας».

Το πρόγραμμα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2313.313 117 & 151 & 154.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς :

Σάββατο 24/2
9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)
Κυριακή 25/2
8 π.μ.-2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
Δευτέρα 26/2
10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 27/2
10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 28/2
10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Πέμπτη 29/2
10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
& 9 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)
Παρασκευή 1/3
10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
Σάββατο 2/3
9 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Όπως κάθε φορά, καθ’ όλη τη διάρκεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
- Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Ισότητας, Τηλ: 2313 313 160, Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών Τηλ: 2313 313 151 & 117 & 154