Skip to main content

Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι από χιονοστιβάδα στο Θιβέτ

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε το Σάββατο «σε υψόμετρο μεταξύ 7.600 και 8.000 μέτρων»

Δύο ορειβάτες, από ΗΠΑ και Νεπάλ, σκοτώθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στο όρος Σισαπάνγκμα (νοτιοδυτική Κίνα), μια από τις υψηλότερες κορυφές στον κόσμο, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων(AFP).

Υπάρχουν επίσης δύο αγνοούμενοι, μία Αμερικανίδα και ένας διάσημος ορειβάτης από το Νεπάλ, καθώς και ένας σοβαρά τραυματισμένος, επίσης από το Νεπάλ, σύμφωνα με την εταιρεία που διοργάνωσε την ανάβασή τους.

Το όρος Σισαπάνγκμα, που βρίσκεται στα Ιμαλάια, έχει κορυφές στα 8.027 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός της κινεζικής επικράτειας, στην Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ.
 
Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε το Σάββατο (7/10) «σε υψόμετρο μεταξύ 7.600 και 8.000 μέτρων», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το Sports Bureau από το Θιβέτ.

«Η χιονοστιβάδα σκότωσε δύο ορειβάτες  από ΗΠΑ και Νεπάλ, μία Αμερικανίδα και ένας ορειβάτης από το Νεπάλ αγνοούνται και ένας ορειβάτης από το Νεπάλ τραυματίστηκε σοβαρά», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ