Skip to main content

Θεσσαλονίκη - ΕΛΜΕ: Άφησαν δύο μερες τους φασίστες να αλωνίζουν ανενόχλητοι

Τα μέλη του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ σε συνέντευξή τους έκαναν λόγο για «οργανωμένες ομάδες φασιστοειδών» που προσπαθούν «να διεισδύσουν στα σχολεία».

Αντιφασιστικές δράσεις προγραμματίζει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου, που ανήκουν στα όρια της αρμοδιότητας τους. Παράλληλα, καταθέτει πρόταση για δίωρες ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα καταδίκης της Χρυσής Αυγής.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής, μέλη του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ έκαναν λόγο για «οργανωμένες ομάδες φασιστοειδών» που εδω και καιρό προσπαθούν «να διεισδύσουν στα σχολεία και να δηλητηριάσουν τους μαθητές με τις ιδέες τους».

Παράλληλα, κατήγγειλαν τη στάση της αστυνομίας που, όπως ανέφεραν, επέδειξε ανοχή και δεν εμπόδισε τη δράση τους, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου, που υποστήριξαν ότι κράτησε ίσες αποστάσεις ταυτίζοντας τους φασίστες με τις αντιφασιστικές οργανώσεις και αναζητά ευθύνες στους εκπαιδευτικούς με τη διενέργεια ΕΔΕ που ανακοίνωσε.

«Τους άφησαν δυο μέρες να αλωνίζουν ανενόχλητοι», είπε χαρακτηριστικά το μέλος του ΔΣ, Πόπη Σαραϊδάρη, η οποία έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών. «Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν εξιλαστήρια θύματα για τις ευθύνες της κυβέρνησης. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι κανείς δεν θα μας πετάξει έξω από τα σχολεία μας και από τις γειτονιές μας», πρόσθεσε.

Τα μέλη του ΔΣ επισήμαναν ότι οργανωμένες φασιστικές ομάδες μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο της περιοχής, προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που με τις δηλώσεις της έδωσε αέρα στα πανιά των φασιστοειδών, χρυσαυγιτών και άλλων ομάδων, γνωστών στη δυτική Θεσσαλονίκη», ανέφερε από την πλευρά της η Σίσσυ Πολυκάρπου, που σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί και το μαθητικό κίνημα απέτρεπε τη δράση τους και διερωτήθηκε ποιος τους ανοίγει την πόρτα. Από την πλευρά της η Σίσσυ Φραντζέσκου κατήγγειλε ότι επί δύο ημέρες άφησαν μόνους τους εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίζουν την κατάσταση.

Και ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε νέα αντιφασιστική συγκέντρωση τις επόμενες μέρες, τονίζοντας ότι οι φασίστες πρέπει να αποβληθούν δια παντός από τα σχολεία.