Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΕΑΝΔΙΘ: ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 100 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

«Επί 2,5 μήνες προσέρχονται στα Δικαστήρια καθημερινώς προκειμένου να προσφέρουν την εργασία τους και παραμένουν απλήρωτοι για το διάστημα αυτό»

Απλήρωτοι για περισσότερες από 100 ημέρες καταγγέλλουν ότι παραμένουν ασκούμενοι δικηγόροι που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης στα Δικαστήρια, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει η Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, «το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης στα Δικαστήρια χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ για ασκούμενους δικηγόρους εκκίνησε στα τέλη Αυγούστου του 2021 και ήδη πολλοί συνάδελφοι έχουν τοποθετηθεί και εργάζονται σε Δικαστήρια και Εισαγγελίες».

«Ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά εδώ και 2 και ½ μήνες και δεκάδες ασκούμενοι/ες συμμετέχουν και προσέρχονται στα Δικαστήρια καθημερινώς προκειμένου να προσφέρουν την εργασία τους, παραμένουν απλήρωτοι για το διάστημα αυτό. Οι ασκούμενοι ενημερώθηκαν πως οι πληρωμές τους θα γίνουν στις 13/12/2021, ήτοι πάνω από 100 ημέρες από την έναρξη της απασχόλησης τους. Επισημαίνεται πως στο διάστημα αυτό οφείλουν να καταβάλουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές», τονίζει η ΕΑΝΔιΘ.

Και καταλήγει: «Με βάση την σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης και ασκουμένου, οι καταβολές επρόκειτο να πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση. Για τον λόγο αυτό και ενώ είχαμε ήδη επισημάνει τους κινδύνους καθυστερήσεων αποστείλαμε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης».

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ