Skip to main content

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο πρώην αντιδήμαρχος Νεάπολης Λευτέρης Παπαδόπουλος

Είχε διατελέσει αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβολος και ήταν ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία

Πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε διατελέσει αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στη Νεάπολη, στη Θεσσαλονίκη, επί τέσσερις συνεχόμενες θητείες.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ήταν ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Νεάπολη και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το Ditika.gr, η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία.

«Μεγάλη στεναχώρια και θλίψη, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος μας άφησε για πάντα, ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Νεάπολη και στη Θεσσαλονίκη γενικότερα, δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στον Δήμο Νεάπολης για πολλά χρόνια, εάν και πολλές φορές διαφωνήσαμε για πολλά θέματα δεν έσπασε η φιλία μας που αναπτύχθηκε αργά και σταθερά», έγραψε σε ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος του δήμου Νεάπολης Συκεών Δημήτρης Ζιγκερίδης.

Για έναν αγωνιστή της Αυτοδιοίκησης έκανε λόγο, σύμφωνα με το Ditika.gr, ο επικεφαλής της παράταξης «Άλμα στο Μέλλον» Λάζαρος Ωραιόπουλος. «Ο Δήμος μας σήμερα αποχαιρετά με μεγάλη συγκίνηση έναν άξιο άνθρωπο που άφησε έντονο αποτύπωμα στην πόλη, την οποία υπηρέτησε επί τέσσερις συνεχόμενες θητείες ως δημοτικός σύμβουλος και Αντιδήμαρχος».

«Άνθρωπος ασυμβίβαστός, οξυδερκής και δυναμικός, δεν δίσταζε να θέτει και να επιτυγχάνει στόχους , τόσο στην προσωπική επιχειρηματική του δράση, όσο και στην αυτοδιοικητική του πορεία. Ήταν πάντα προσιτός και λιτός. Είχα την τύχη να τον γνωρίζω, όχι μόνο μέσω της αυτοδιοικητικής μας διαδρομής, αλλά να τον θυμάμαι σαν γείτονα, κυριολεκτικά έναν δικό μας άνθρωπο. Έναν γνήσιο Νεαπολίτη. Πάλεψε παλληκαρήσια για μεγάλο χρονικό διάστημα με την επάρατη νόσο και τελικά λύγισε. Ήταν ένας αγωνιστής της ζωής. Στην πολιτική, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους κοινωνικούς αγώνες αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Γνωρίζω προσωπικά ότι μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του είχε άποψη για ό,τι συνέβαινε στη χώρα και στον Δήμο μας και την διατύπωνε με θάρρος. Η ενασχόληση με τα κοινά και το ενδιαφέρον του για το μέλλον του τόπου ήταν η ίδια του η ζωή. Η αγάπη που έτρεφε για τον τόπο του ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της πορείας του», αναφέρει ο κ. Ωραιόπουλος.