Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020
x

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΘΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Πώς σχολίασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος την πρόσφατη ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης με πολιτικό όρκο.

Την πρόσφατη ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης με πολιτικό όρκο σχολίασε με αιχμηρό τρόπο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ενώ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος.

«Αυτά όμως πληρώνονται και τα πληρώνουμε όλοι μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Άνθιμος που χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, μιλώντας για την πίστη και την απιστία.

«Λυπήθηκα όταν είδα την τελευταία ορκωμοσία των υπουργών που δε δέχθηκαν το ορθόδοξο κείμενο αλλά ορκίστηκαν σε κρατικό όρκο. Κάτι ανάλογο έγινε και στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, μερικοί μόνο έδωσαν όρκο στο Ευαγγέλιο. Αυτά όμως πληρώνονται και τα πληρώνουμε όλοι μας. Δε μιλώ με κομματικό κριτήριο», σημείωσε ο Μητροπολίτης σύμφωνα με το vimarothodoxias.gr και πρόσθεσε: «Αλλά υπάρχει αγάπη για την Πίστη και τον Χριστό. Η Πίστη είναι μεγάλη υπόθεση. Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να είναι ή να μην είναι Χριστιανός».

Στη συνεχεία αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα: «Εχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό αρκετές φορές. Έχουμε διαφωνήσει ιδίως στο θέμα του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων της Μητρόπολης, και την υπόθεση τη χάλασαν άλλα πρόσωπα. Οταν επισκέφθηκε το Αγιο Ορος μπήκε μόνος του σε ένα μικρό εκκλησάκι και κάθισε επί πολλή ώρα. Τι έκανε; Προσευχή. Το πιστεύω και ας πει ο καθένας ό,τι θέλει».

«Δεν ξέρουμε τι κρατά ο κάθε άνθρωπος στην ψυχή του για τον Χριστό και την Εκκλησία. Αυτή είναι η ζωή, η αιωνιότης. Να το καταλάβουν αυτοί που έχουν αρμοδιότητες. Δεν έχω ούτε περιουσία ούτε χρήματα. Εχω μόνο όσα μου έδωσαν οι γονείς μου και η Πολιτεία με τις σπουδές και τον Στρατό που υπηρέτησα επί 30-31», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.

«Κατόπιν δοσμένος στην Εκκλησία ως σήμερα. Για την Θεσσαλονίκη μας. Ετσι θα το λέτε, διότι την εποφθαλμιούν. Εμείς θέλουμε να μείνουμε με αυτά που έχουμε. Δε θέλουμε να πεινάει ο κόσμος, να έχει δουλειά. Αυτή είναι η επιτυχία του κράτους», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ