Skip to main content

ΕΔΕ στο Ιποκράτειο για υπεξαίρεση κονδυλίων

Ένορκη Διοικητική Εξέταση(ΕΔΕ) στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης διέταξε ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Χριστιανόπουλος
Ένορκη Διοικητική Εξέταση(ΕΔΕ) στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης διέταξε ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Χριστιανόπουλος.Η Εξέταση διεξάγεται για να διερευνηθεί υπόθεση υπεξαίρεσης κονδυλίων του ΟΑΕΔ που προορίζονταν για την εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού στο νοσοκομείο.
 
«Τόσο η διοίκηση όσο και υπηρεσίες του νοσοκομείου θα συνδράμουν με κάθε τρόπο στην έρευνα που διετάχθη από τον αρμόδιο εισαγγελέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Χριστιανόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο ο εισαγγέας Εφετών, αρμόδιoς για θέματα διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος έδωσε παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία για προκαταρκτική έρευνα.
 
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από επώνυμη καταγγελία γιατρού του νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία υπάλληλοι εισπράττουν το ποσό της επιχορήγησης, χωρίς όμως να κάνουν καμία εκπαίδευση. Αντ' αυτού, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, εξασφαλίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και παρουσιάζουν ότι μετεκπαιδεύουν τους γιατρούς στο εξωτερικό.
 
Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.