Skip to main content

Εδώ οι ΡΟΜΑ, εκεί οι ΡΟΜΑ, στη Δυτική Θεσσαλονίκη πάλι οι ...ΡΟΜΑ!

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονία και η ΕΤ3 βρίσκονται «καθ οδόν» για την Περαία και την περιοχή των κεραιών!

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Θερμαϊκού έχει παραχωρήσει στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, εδώ και μερικά χρόνια, μεγάλη έκταση για μετεγκατάσταση σχολών ενώ γειτονικό οικόπεδο ανήκει στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ο οποίος - μάλλον λόγω κρίσης - σκέπτεται να μαζέψει όλα τα κρατικά «μαγαζιά του» ραδιόφωνα και τηλεόραση, σε ένα κτίριο!

Όμως για να γίνουν αυτά τα δυο, πρέπει να φύγουν άμεσα οι αθίγγανοι οι οποίοι επί  25 χρόνια έχουν «καταλάβει» την παραθαλάσσια περιοχή της Περαίας. Σήμερα τους κάνουν «έξωση» και δεν τους «στέλνουν» σε έκταση του… Πανοράματος, της Θέρμης ή της Καλαμαριάς, αλλά... φυσικά και παλι σε έκταση της δυτικής Θεσσαλονίκης!

Σύμφωνα με πληροφορίες «ευαισθητοποιημένοι» πολίτες και ομάδες - που όμως ζουν εκτός Δυτικής Θεσσαλονίκης - πιέζουν τους αρμοδίους φορείς να τους μετεγκαταστήσουν στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού, όπου για χρόνια φιλοξενούνταν και στηρίζονταν οικονομικά και κοινωνικά, από τους τοπικούς αιρετούς του πρώην Δήμου Αξιού και νυν του Δήμου Δέλτα! Έτσι πάλι η δυτική Θεσσαλονίκη, καλείται να δώσει λύση, ακόμη και σε θέματα που αφορούν στην ανατολική!

Οι κάτοικοι της Σίνδου και της Χαλάστρας, ήδη ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις αντίδρασης στα σχέδια των αρμοδίων, όχι γιατί έχουν πρόβλημα με τους ΡΟΜΑ, αλλά γιατί ο τόπος τους συνεχίζει να αντιμετωπίζεται ως ο...καιάδας του νομού!