Skip to main content

ΕΕΘ: Δωρεάν ξεναγός στα σχολεία που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη

Τα έξοδα της ξενάγησης στα μνημεία της πόλης, με επίσημο ξεναγό, θα καλύψει για δεύτερη χρονιά φέτος το ΕΕΘ, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για τον «Μαθητικό Τουρισμό».

Τα έξοδα της ξενάγησης στα μνημεία της πόλης, με επίσημο ξεναγό, θα καλύψει για δεύτερη χρονιά φέτος το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για τον «Μαθητικό Τουρισμό».

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι στην πρωτοβουλία αυτή μπορούν να συμμετέχουν τα σχολεία που θα επισκεφθούν την πόλη και θα έχουν μία τουλάχιστον διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο του νομού Θεσσαλονίκης.

Αρχικά η πρωτοβουλία αφορά την περίοδο από το Νοέμβριο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2013, αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθεί και για την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2014.

Η προσπάθειά αυτή εντάσσεται  στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη», στόχος του οποίου είναι η βελτίωση της τουριστικής κίνησης στην πόλη μας και κατά συνέπεια η τόνωση της αγοράς με τη διευκόλυνση, αυτή τη φορά, της πρόσβασης των μαθητών στην περιοχή.  

Εκτός από τα παραπάνω με τη συγκεκριμένη ενέργεια το ΕΕΘ επιδιώκει την προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό και βεβαίως ως προορισμό μαθητικών εκδρομών.

«Από μια οργανωμένη επίσκεψη στη πόλη δεν κερδίζουν μόνο οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, αλλά και οι μαθητές, οι οποίοι θα έρθουν σε επαφή με μια σύγχρονη, πανέμορφη πόλη με ιστορική διαδρομή 23 αιώνων και μνημεία από την αρχαία, τη ρωμαϊκή, τη βυζαντινή και την οθωμανική περίοδο», σημειώνει το ΕΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου, στην πρόσκληση του ΕΕΘ για τις μαθητικές εκδρομές, είχαν ανταποκριθεί 126 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, με 6.249 μαθητές.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ξεπεράσαμε σε μαθητές που μας επισκέφθηκαν ακόμη και τη Ρόδο», προσθέτει.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου πιστεύει ότι οι φορείς της Θεσσαλονίκης οφείλουν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να τονωθεί η επισκεψημότητα της πόλης και να αυξηθούν οι τουριστικές αφίξεις στην ευρύτερη περιοχή, που έχει σημαντικές δυνατότητες φιλοξενίας.