Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΤΕΙ Η ΕΦΕΕΘ

O χρόνος των 11 ημερών που απομένει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας είναι ελάχιστος, για να υποβληθεί το υπόλοιπο των δηλώσεων, εξηγεί η ΕΦΕΕΘ.

Την παράταση ενός μήνα της υποβολής δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων ζητά με επιστολή στην υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης (ΕΦΕΕΘ)

Σύμφωνα με την ΕΦΕΕΘ, ο χρόνος των 11 ημερών που απομένει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας είναι ελάχιστος, για να υποβληθεί το υπόλοιπο των δηλώσεων, διότι τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία εκτός από την εργασία αυτή έχουν να διεκπεραιώσουν και τις τρέχουσες λογιστικές, φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Μάλιστα, εξηγεί ότι μέχρι στιγμής από τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, έχει υποβληθεί περίπου το 1/3 του συνόλου των δηλώσεων Φυσικών Προσώπων και ελάχιστες δηλώσεις Νομικών Προσώπων.

Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ,

Στις 29/6/2018 λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Φυσικών και Νομικών  Προσώπων και Νομικών Οντοτήτων.

Μέχρι στιγμής από τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, έχει υποβληθεί περίπου το 1/3 του συνόλου των δηλώσεων Φυσικών Προσώπων και ελάχιστες δηλώσεις Νομικών Προσώπων.
Ο χρόνος των έντεκα (11) ημερών που απομένει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας είναι ελάχιστος, για να υποβληθεί το υπόλοιπο των παραπάνω δηλώσεων, διότι τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία εκτός από την εργασία αυτή έχουν να διεκπεραιώσουν και τις τρέχουσες λογιστικές, φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Επειδή το νέο έντυπο Ε3 είναι πολύπλοκο και το σύστημα σε αφήνει να το επεξεργαστείς για να το προετοιμάσεις μόνο μία ώρα ανά φορά, χρόνος πολύ λίγος για την εργασία αυτή.
Επειδή η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των Νομικών Προσώπων άνοιξε πριν 12 μέρες.

Επειδή είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διεκπεραιωθεί ο όγκος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και των λοιπών εργασιών των λογιστικών γραφείων  και των επιχειρήσεων μέχρι 29/6/2018 και τεχνικά ανέφικτο, διότι το σύστημα έχει επιβαρυνθεί πολύ και υπολειτουργεί,  παρακαλούμε να δώσετε παράταση στην υποβολή των δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων, ως επίσης και στον Συνοπτικό Πίνακα Ενδοομιλικών Συναλλαγών μέχρι και 30/7/2018.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ