Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 85 ΕΤΩΝ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΙΑ ΜΠΟΖΟΥ

Η Κία Μπόζου είχε αποσυρθεί από το θέατρο και το τραγούδι εδώ και πολλά χρόνια. Γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας το 1935.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Κία Μπόζου.

Εργάστηκε επί ένα χρόνο στη πρόζα και από το 1963 βγήκε στην επιθεώρηση. Εμφανίστηκε στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο, Μετροπόλιταν κ.α. Μαθήτρια ακόμη της δραματικής σχολής, η Κία Μπόζου συμμετείχε σε ταινίες, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Η Κία Μπόζου είχε αποσυρθεί από το θέατρο και το τραγούδι εδώ και πολλά χρόνια. Γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας το 1935. Ήρθε στην Αθήνα όπου σπούδασε στη σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη. ήταν μια σεμνή φυσιογνωμία και έπαιξε δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές όπως οι: Ρένα Βλαχοπούλου, Σπεράντζα Βρανά, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Βασίλης Αυλωνίτης, Ορέστης Μακρής, Νίκος Σταυρίδης και Θανάσης Βέγγος (Στον Πράκτορα Θου Βου).

Στον ελληνικό κινηματογράφο συμμετείχε σε πάνω από 50 ταινίες. Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη που απεβίωσε το 2016. Από το γάμο της, έχει έναν γιο ο οποίος είναι γιατρός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ