Skip to main content

Εύσημα Τζιτζικώστα στις πρωτοβουλίες του ΥΠΕΣ για τις περιφέρειες

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σε δήλωση του επισήμανε πόσο σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των περιφερειών.

Στη σύσκεψη των 13 νέων περιφερειαρχών με την υγεσία του υπουργείου Εσωτερικών συμμετείχε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα στην Αθήνα.
          
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι προωθούμενες από την κυβέρνηση τροποποιήσεις στον «Κλεισθένη» για τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Περιφερειών, που θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν αναλαμβάνουν οι νέες περιφερειακές αρχές.
          
Στη σύσκεψη κατατέθηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων και εκφράστηκε η ξεκάθαρη βούληση όλων να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην αναπτυξιακή λειτουργία των Περιφερειών και στην παραγωγή έργου για τους πολίτες.

«Η διασφάλιση της λειτουργίας και η απρόσκοπτη κυβερνησιμότητα των Περιφερειών είναι εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα και το γεγονός ότι το θέμα είναι ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης είναι πολύ θετικό. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει καταθέσει εγκαίρως μια σειρά προτάσεων και ένα πλέγμα πρωτοβουλιών, για να αμβλυνθούν τα προβλήματα που προκαλεί η απλή αναλογική, που εισήγαγε η προηγούμενη κυβέρνηση με τον «Κλεισθένη». Παρά το γεγονός ότι στην Κεντρική Μακεδονία, στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες μάς έδωσαν ισχυρή εντολή καθαρής πλειοψηφίας και δεν αντιμετωπίζουμε κανένα τέτοιου είδους ζήτημα, εμείς συμβάλλουμε στις προσπάθειες του Υπουργείου Εσωτερικών και των Περιφερειαρχών, ώστε και οι Περιφέρειες που λόγω της απλής αναλογικής αντιμετωπίζουν ζητήματα κυβερνησιμότητας να τα αντιπαρέλθουν και να λειτουργήσουν ομαλά σε όφελος των πολιτών και του τόπου, από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους. Συμφωνήσαμε με το Υπουργείο Εσωτερικών ότι οι νομοθετικές αυτές πρωτοβουλίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνουν οι νέες περιφερειακές αρχές, διότι τα έργα και οι δράσεις δεν μπορούν να περιμένουν ούτε μια μέρα», δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Απόστολος Τζιτζικώστας.