Skip to main content

Άρση μέτρων:Έφτασαν μετά από 3 μήνες οι πρώτοι τουρίστες στο Μακεδονία

«Ποδαρικό» για τις διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο έκανε η πτήση της Aegean Airlines από Μόναχο που προσγειώθηκε στις 13.15.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» έφτασαν σήμερα το μεσημέρι οι πρώτοι τουρίστες από το εξωτερικό μετά από τρεις μήνες που το αεροδρόμιο παρέμενε κλειστό εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν για τον κορωνοϊό.

«Ποδαρικό» για τις διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο έκανε η πτήση της Aegean Airlines από Μόναχο που προσγειώθηκε στις 13.15.

Οι περίπου 160 επιβάτες, κυρίως Έλληνες ομογενείς αλλά και κάποιοι Γερμανοί, που κατέφτασαν στην πόλη έχουν έρθει για να συναντήσουν τις οικογένειες τους, να κάνουν δουλειές ή και διακοπές. Οι αγαπημένοι τους τους περίμεναν έξω από την αίθουσα αφίξεων, τηρώντας τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τη λειτουργία του αεροδρομίου. Κατά την υποδοχή δεν έλειψαν οι συγκινητικές στιγμές καθώς κάποιοι αντάμωναν την οικογένεια τους μετά από αρκετούς μήνες.



Ο 25χρονος Χρήστος Βαλεκάρδας πάτησε το πόδι του στην πατρίδα μετά από εννέα συνεχόμενους μήνες που ήταν στη Γερμανία για σπουδές. «Είμαι ξαφνιασμένος που μέσα ο έλεγχος δούλεψε σωστά και γρήγορα», τόνισε ο ίδιος. Η επόμενη στάση για τον ίδιο είναι τα Γιάννενα όπου θα μείνει με την οικογένειά του.



Ήρθαμε να κάνουμε διακοπές. Φύγαμε από τη βροχή και ήρθαμε στον ωραίο ήλιο», δήλωσε άλλος επιβάτης ο οποίος μετά την άφιξη του θα επισκεφθεί την Καβάλα.



Όπως ανέφεραν οι επιβάτες, τηρήθηκαν στην πτήση όλα τα μέτρα ενώ στο «Μακεδονία» υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ και άφησαν τα στοιχεία τους προκειμένου να ενημερωθούν στην περίπτωση κρούσματος.





Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι μέχρι 1η Ιουλίου οι έλεγχοι θα γίνονται σε όλους τους επιβάτες ενώ θα οριστεί ξενοδοχείο - σημείο αναφοράς για κορωνοϊό.