Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
x

ΕΥΘΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ: ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

Ο πρωθυπουργός κάλεσε η θεμιτή όπως είπε πολιτική κριτική να περιοριστεί στους πολιτικούς, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των αποφάσεων του.

Στη στήριξη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων προχώρησε για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, όπου ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Οι λέξεις τελειώνουν. Και μαζί τους ελπίζω να τελειώνει και η αμφισβήτηση των πραγματικών δεδομένων. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να αφήσουμε τους επιστήμονες έξω από κάθε αντιπαράθεση. Γιατί αν αμφισβητήσουμε την επάρκειά τους ή, ακόμα χειρότερα, αρχίσουμε να τους κατηγορούμε ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, τότε πριονίζουμε το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε μάλιστα, «αν χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στους ειδικούς, θα υπακούσουμε πιο εύκολα στα κελεύσματα των εύκολων και απλοϊκών συνθημάτων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους λίγους «ψεκασμένους». Αλλά και σε εκείνους που δικαιολογημένα είναι κουρασμένοι από αυτή την πολύμηνη περιπέτεια».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε η θεμιτή πολιτική κριτική να περιοριστεί στους πολιτικούς.

«Εξάλλου, πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη των αποφάσεών μου. Δεν κρύφτηκα στα δύσκολα, δεν θα το κάνω τώρα. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων από όλους και από τον καθένα ξεχωριστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ