Skip to main content

Εγκαίνια των νέων γραφείων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Εγκαινιάστηκαν σήμερα Σάββατο τα νέα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρό του, Θανάση Εξαδάκτυλο, να δηλώνει ότι η αλλαγή στέγασης κρίθηκε απαραίτητη.
«Ως ένα εκκρεμές που βρίσκεται σε ακραία θέση», χαρακτήρισε τον κλάδο της υγείας σήμερα στη χώρα μας ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Εξαδάκτυλος, κατά τα εγκαίνια των νέων γραφείων του συλλόγου. «Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά πρέπει άμεσα να ισορροπήσουμε σε ανθρωπιστικό επίπεδο, καθώς με την κρίση έχουν αποσαθρωθεί τα αυτονόητα δικαιώματα των ασθενών και πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα», σημείωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Εξαδάκτυλος.
 
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΙΣΘ, επεσήμανε ότι «ο ρόλος της επιστήμης πρέπει να θεωρείται δεδομένος και να προέχει της οικονομίας, η οποία και σήμερα δυστυχώς καθορίζει την παροχή υπηρεσιών υγείας του κόσμου”. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι μέσω της οικονομικής κρίσης σήμερα ολοένα και περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που αποκλείονται από την υγεία, οι οποίοι όπως και υπογράμμισε «αφορούν κυρίως σε ασθενείς ομάδες».
 
Ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε λαθεμένη την πολιτική που ακολουθείται τονίζοντας «ακολουθείται τυφλά το πρόγραμμα που επιβάλλεται στη χώρα, χωρίς να αξιοποιούνται οι ευκαιρίες στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί».
 
Τονίζοντας ότι πεποίθησή του αποτελεί ότι «ο οικονομικά δυνατός πρέπει να επωμιστεί το βάρος και να βοηθήσει τους αδύναμους» ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε λόγο «για εχθρικές νομοθετήσεις στον κλάδο της υγείας τα τελευταία τρία χρόνια».
 
Αναφερόμενος στο εάν πρέπει τελικά να διαχειριζόμαστε ακριβή γνώση για λίγους ή να τρέχουν χαμηλότερου κόστους γνώσεις, ώστε να εξυπηρετούνται εκατομμύρια πολιτών, ο ίδιος τόνισε ότι αποτελεί ένα ηθικό δίλημμα που ωστόσο σε περιόδους «φτώχειας η απάντηση είναι ευνόητη».
 
Κληθείς να αναφερθεί στο ρόλο των νέων γραφείων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην ανατολική πλευρά της πόλης, επεσήμανε ότι «ο ΙΣΘ φροντίζει να επιστρέφει υπηρεσίες τους γιατρούς, μέλη της, που ανέρχονται σε 9.000, ως απάντηση, μεταξύ άλλων, και στις γενναίες εισφορές που καταβάλλουν».
 
Σε σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσάμης, επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η λειτουργία και νέου γραφείου του ΙΣΘ κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να “στεγαστούν” και οι νέες αρμοδιότητες όπως μεταξύ άλλων «η αδειοδότηση ιατρείων και εργαστηρίων και άλλου είδους επιστημονικές δραστηριότητες».