Skip to main content

Εγκαινιάστηκε το κλειστό γυμναστήριο στα Διαβατά με χορηγία των ΕΛΠΕ

Οι εργασίες ανακατασκευής περιελάμβαναν παρεμβάσεις στεγανοποίησης στην οροφή και στους περιμετρικούς εξώστες για την εξάλειψη της υγρασίας

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστήριου στο 2ο Γυμνάσιο Εχεδώρου, στη δημοτική κοινότητα Διαβατών του δήμου Δέλτα. Στο γυμναστήριο το οποίο παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο εξωτερικό μέρος και στη στέγη, έγιναν εκτεταμένες εργασίες και πλέον έχει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας. Η ανακατασκευή του γυμναστηρίου, το κόστος της οποίας ξεπέρασε τις 65.000 ευρώ, υποστηρίχθηκε οικονομικά από τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, εκ μέρους του δήμου Δέλτα ο δήμαρχος Μίμης Φωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δημήτρης Σκουλαριώτης και η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Διαβατών Κατερίνα Μιχελή και εκ μέρους των ΕΛΠΕ η διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου, Ράνια Σουλάκη, ο υπεύθυνος Αθλητικών Δραστηριοτήτων των ΕΛΠΕ, προπονητής Γιώργος Καλαφατάκης, ο διευθυντής των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ, Νίκος Ζαχαριάδης και τα στελέχη του Ομίλου Γ. Ζαγκλιβερινός και ο κ. Δ. Παρόδος.

Οι εργασίες ανακατασκευής περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις στεγανοποίησης στην οροφή και στους περιμετρικούς εξώστες του γυμναστηρίου ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα υγρασίας στο εσωτερικό του γηπέδου. Επίσης κατασκευάστηκαν νέες τοιχοποιίες, ενώ αντικαταστάθηκαν οι θύρες στο εσωτερικό του γυμναστηρίου καθώς και η εξωτερική δίφυλλη μεταλλική θύρα. Εγκαταστάθηκε νέο σύστημα θέρμανσης και έγιναν όλες οι αναγκαίες οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εργασίες. Τοποθετήθηκε νέο ακρυλικό συνθετικό αθλητικό δάπεδο, πάχους 12mm για εσωτερικούς χώρους, κατασκευασμένο σε πέντε στρώσεις, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Επίσης, κατασκευάστηκε νέο δάπεδο Laminate επαγγελματικού τύπου σε δρύινη απόχρωση, στο χώρο ο οποίος προορίζεται για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Επιπλέον, έγινε προμήθεια νέου αθλητικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα νέας μεταφερόμενης μπασκέτας ολυμπιακού τύπου, νέου φιλέ χειροσφαίρισης και προστατευτικών στρωμάτων ασφαλείας. Τέλος, κατασκευάστηκε και νέο δίκτυο αντικεραυνικής προστασίας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την τοπική κοινωνία, καθώς κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος θα εξυπηρετεί τους μαθητές του γυμνασίου και κατά τις απογευματινές ώρες θα παραχωρείται σε αθλητικά σωματεία πετοσφαίρισης, αντισφαίρισης και καλαθοσφαίρισης.

Από την πλευρά των ΕΛΠΕ ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι «τα ΕΛΠΕ βοηθούν την ανάπτυξη της πόλης εδώ και 50 χρόνια. Προτεραιότητά μας, ήταν είναι και θα είναι τα παιδιά».