Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» - Συγκέντρωση για το δυστύχημα των Τεμπών έξω από τον ΟΣΕ (φωτο+vid)

Οι διαδηλωτές έριξαν κόκκινη μπογιά στις ράγες των τρένων στη μνήμη των 57 νεκρών του δυστυχήματος

Συγκέντρωση με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους πριν από έναν χρόνο πραγματοποίησαν μέλη εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό στη Θεσσαλονίκη.

Image

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους για το δυστύχημα, το οποίο τόνισαν πολλάκις ότι είναι δολοφονία. «Το έγκλημα αυτο, δεν θα ξεχαστεί», φώναξαν επανειλημμένα.

Image

Παράλληλα, κρέμασαν ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του ΟΣΕ, στο οποίο αναγράφεται η φράση «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί-Τα κέρδη τους, οι ζωές μας». Το ίδιο πανό καλεί σε συγκέντρωση στις 28 Φεβρουαρίου, οπότε και συγμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία, με ραντεβού στις 10:30 στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους.

«Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», φώναξαν ακόμη οι διαδηλωτές, ενώ στις ομιλίες που έγιναν τονίστηκε πως όσοι ευθύνονται για την κατάσταση του σιδηροδρόμου, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Image

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία γύρω από τον σταθμό του ΟΣΕ. Έπειτα σταμάτησαν μπροστά από τις γραμμές των τρένων και άνοιξαν ένα πανό που έγραφε «δεν ξεχνάμε αυτούς που δεν έφτασαν ποτέ».

Αμέσως μετά έριξαν κόκκινη μπογιά που συμβολίζει το αίμα των θυμάτων του δυστυχήματος στις ράγες των τρένων και απελευθέρωσαν φαναράκια στη μνήμη τους.

Image