Skip to main content

«Έχω σωληνάκια στο κεφάλι μου»: Η μαρτυρία επιβάτιδας του λεωφορείου που ενεπλάκη σε τροχαίο στη Βουλγαρία

«Δεν φταίει το πούλμαν, η νταλίκα γλίστρησε και μας χτύπησε» - Τι αναφέρει το ταξιδιωτικό πρακτορείο για το πώς έγινε το τροχαίο

«Δεν φταίει το πούλμαν, το απέναντι γλίστρησε και μας χτύπησε» περιγράφει επιβάτιδα του τουριστικού λεωφορείου που συγκρούστηκε με νταλίκα κοντά στα σύνορα Βουλγαρίας - Ρουμανίας.

Η γυναίκα, από τη σύγκρουση, χτύπησε σε τέτοιο βαθμό που έπρεπε να μείνει σε νοσοκομείο της Βουλγαρίας. Είναι άλλωστε, όπως μεταδίδει η εκπομπή Live News, η μοναδική τραυματίας του τροχαίου που νοσηλεύεται μέχρι σήμερα, περιμένοντας να γυρίσει πίσω στο σπίτι της στην Ελλάδα, στην οικογένειά της.

Μιλώντας στο Mega, η γυναίκα μόλις είχε βγει από το χειρουργείο. «Μου έχουν κάνει εγχείρηση στο κεφάλι. Έχω σωληνάκια στο κεφάλι μου» δηλώνει.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της γυναίκας που έκανε χειρουργείο:

Άνθρωπος από το ταξιδιωτικό γραφείο που ανήκει το πούλμαν περιγράφει πώς έγινε η σύγκρουση στον δρόμο Μπόροβο – Βόλοβο εντός της βουλγάρικης επικράτειας, με το τουριστικό λεωφορείο να καταλήγει σε χαντάκι.

«Έπεσε η νταλίκα που ερχόταν από κάτω, από την αντίθετη λωρίδα και έφυγε το πίσω μέρος, γιατί ήταν ελαφρύ το πίσω, χτύπησε το πούλμαν και μάλιστα το χτύπησε, αριστερά στο πλάι, γι’ αυτό τραυματίστηκε η (…) γιατί καθόταν στην δεύτερη σειρά».

Τραγική ειρωνεία, οι επιβάτες του πούλμαν, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς άλλαξαν λεωφορείο και οδηγό. Από μία άλλη σύγκρουση στο προηγούμενο λεωφορείο είχε σπάσει το παρμπρίζ και ζήτησαν αντικατάσταση.

«Ήταν ένα πούλμαν που το είχαμε κλείσει από το Βουκουρέστι για να τους φέρει στη Σόφια γιατί είχε τρακάρει το ελληνικό. Το πούλμαν το πρώτο που τράκαρε μπορούσε και να γυρίσει. Δεν είχε, ένα πράγμα στον προφυλακτήρα, αλλά δεν το θέλανε, τους αλλάξαμε το πούλμαν» αναφέρει το ταξιδιωτικό γραφείο.

Πώς συνέβη το τροχαίο στη Βουλγαρία

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, λίγο μετά τις 12:00 τη δεύτερη ημέρα του χρόνους, στη Βουλγαρία όταν λεωφορείο με εκδρομείς συγκρούστηκε με νταλίκα και βγήκε από τον δρόμο. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται Έλληνες, ενώ οδηγός ήταν 36χρονος Ρουμάνος.

Το τουριστικό λεωφορείο με ρουμάνικες πινακίδες, συγκρούστηκε με την νταλίκα από την Τουρκία που οδηγούσε 50χρονος Τούρκος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το λεωφορείο υπήρξαν δέκα συνολικά τραυματίες, οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι.

Οι οκτώ Έλληνες που επέβαιναν στο λεωφορείο, διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κάνεφ στο Ρούσε και έπειτα από λίγη ώρα οι επτά έλαβαν εξιτήριο. Η μία επιβάτης εξ αυτών παραμένει στο νοσοκομείο.