Skip to main content

Εισαγγελέας για «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Δεν είναι μόνο γραφικοί αλλά και επικίνδυνοι

Με την πρόταση του εισαγγελέα συνεχίστηκε η δίκη για την ομηρία του γυμνασιάρχη Αιγινίου από αρνητές των μέτρων για τον κορωνοϊό

Να κριθούν ένοχοι για παράνομη κατακράτηση και όχι για αρπαγή εισηγήθηκε ο εισαγγελέας στη δίκη των 11 «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που... απήγαγαν τον γυμνασιάρχη Αιγινίου επειδή τηρούσε τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα οποία οι ίδιοι διαφωνούσαν. Ο εισαγγελέας, στην αγόρευσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, εξήγησε πως δεν στοιχειοθετείται η αρπαγή «καθώς μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος» (σ.σ. στο αστυνομικό τμήμα).

Διαβάστε: Αδιανόητο: Η «Συνταγματική Αστυνομία» πέρασε χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία!

«Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι δεν αμφισβήτησαν τα πραγματικά περιστατικά αλλά προσπάθησε ο καθένας να πει ότι δεν ήταν συμμέτοχος. Ο πρώτος μάλιστα... επίταξε το σχολείο ενώ η τρίτη κάλυψε και τα έξοδα κάποιων για να μεταβούν στο σχολείο. Μόνο δύο διαμένουν στο Αιγίνιο. Συγκεντρώθηκαν και μοίρασαν τους ρόλους τους», σημείωσε.

«Σε όλο αυτό το διάστημα ήταν όμηρος και είχε αποστερηθεί την προστασία της πολιτείας. Υπέστη εξεφτελισμό», είπε για την περιπέτεια του γυμνασιάρχη.

Αναφορικά με το 18μηνο των τριών εκ των κατηγορούμενων που είναι κρατούμενοι και λήγει στις 10 Ιουνίου είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι μόνο γραφικοί, είναι και επικίνδυνοι. Και σήμερα να αφεθούν ελεύθεροι, πάλι τα ίδια θα κάνουν», πρόσθεσε στην αγόρευσή του.

Υπενθυμίζεται ότι το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωινό της 10ης Δεκεμβρίου 2021 όταν οι  αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», διαφωνώντας με τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, μετέβησαν στο σχολείο του Αιγινίου και απήγαγαν τον διευθυντή για να τον μεταφέρουν στην αστυνομία. Ο γυμνασιάρχης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας ενώ οι 11 συνελήφθησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι υπεραμύνθηκαν κατά κύριο λόγο της πράξης τους, υποστηρίζοντας πως παράνομες ήταν οι ενέργειες του διευθυντή αναφορικά με τα μέτρα.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Στο σκαμνί οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που απήγαγαν διευθυντή σχολείου στο Αιγίνιο

Η δίκη συνεχίζεται.