Skip to main content

Παρέμβαση Ντογιάκου για την κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της τράπεζας θεμάτων κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της τράπεζας θεμάτων κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριανό, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Διαβάστε ακόμη: Τι συνέβη με την κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα – «Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις Πανελλαδικές»

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Πρόεδρος ΙΕΠ για τράπεζα θεμάτων: Ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα

«Ουσιαστικά ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα», σημειώνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου, αναφορικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν με την τράπεζα θεμάτων και την άντληση θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια της χώρας.

«Το πρόβλημα αφορά την ψηφιακή καρδιά του κράτους», επεσήμανε ο κ. Αντωνίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα «αντιμετωπίζεται από τις 06:00 και αντιμετωπίζεται με επιτυχία».

Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα απόνερα του προβλήματος, σημείωσε και πρόσθεσε ότι 1.370 σχολεία έχουν ήδη μπει στην πλατφόρμα και έχουν κατεβάσει θέματα.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι χθες το βράδυ ελήφθησαν επιπλέον μέτρα προστασίας του συστήματος, παρ’ όλα αυτά «βρέθηκε τρόπος να τα παραβιάσουν».

«Οι εξετάσεις θα γίνουν, ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των παιδιών, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε ακολούθως διαβεβαιώνοντας ότι θα τελειώσουν όλα τα σχολεία σήμερα.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς πρόκειται για ένα εντελώς άλλο σύστημα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι παρόμοιο, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο» είπε ο κ. Αντωνίου.