Skip to main content

Εκδήλωση «Ποια ανάπτυξη και πώς» από δύο περιφερειακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Κ. Μακεδονία

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Δύο περιφερειακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι «Πράξεις για τη Μακεδονία» με επικεφαλής τον Χρήστο Παπαστεργίου και η «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» με επικεφαλής τον Γιάννη Μυλόπουλο, από κοινού με τη «Σοσιαλιστική Προοπτική» του Καθηγητή στο ΑΠΘ Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο "Ποιά ανάπτυξη και πώς;", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 6μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, μετά τους χαιρετισμούς επισήμων και εκπροσώπων θεσμών και φορέων, θα λάβουν χώρα τρία τραπέζια διαλόγου:

Πρώτο τραπέζι – "Οικονομική βιωσιμότητα στην Κ. Μακεδονία", με εισηγητές τους Απόστολο Αποστόλου, οικονομολόγο – σύμβουλο επιχειρήσεων και Λόη Λαμπριανίδη, Καθηγητή ΠαΜακ – επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πολιτικής, με συντονιστή τον Γρηγόρη Ζαρωτιάδη.

Δεύτερο τραπέζι – "Κοινωνική βιωσιμότητα στην Κ. Μακεδονία", με εισηγητές τους Γιώργο Αγγελόπουλο, Καθηγητή ΑΠΘ – μέλος ΔΣ ΕΣΔΕΠ/ΑΠΘ και Δήμητρα Θωμά, Περιφερειακή Σύμβουλο ΠΚΜ, με συντονιστή τον Χρήστο Παπαστεργίου.

Τρίτο τραπέζι – "Περιβαλλοντική βιωσιμότητα στην Κ. Μακεδονία", με εισηγητές τους Νίκο Θεοδοσίου, Καθηγητή ΑΠΘ – Πρόεδρο SDSN Black Sea και Χρόνη Μακρίδη, Msc Τεχνολόγο Γεωπόνο, με συντονιστή τον Γιάννη Μυλόπουλο.

Τον γενικό συντονισμό του πρώτου μέρους της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος Απόστολος Λυκεσάς.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει συζήτηση και συμπεράσματα, όπου συντονιστής θα είναι ο Δημήτρης Κατσαντώνης, πολιτικός αναλυτής – Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της "To The Point".

Ο επικεφαλής της παράταξης "ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας", κ. Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Δύο περιφερειακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι "Πράξεις για τη Μακεδονία" με επικεφαλής τον Χρήστο Παπαστεργίου και η δική μας "ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας", από κοινού με τη "Σοσιαλιστική Προοπτική" του συναδέλφου στο ΑΠΘ και φίλου Καθηγητή Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, διαπιστώσαμε ότι έχουμε κοινές ανησυχίες σε ένα μεγάλο πολιτικό ζητούμενο της εποχής. Στην υπόθεση της Βιώσιμης Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Μετά την κοινή αντίθεσή μας στη συνέχιση της κατασκευής του Fly Over, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στην υπόθεση των επιστημονικών εργαλείων και των πολιτικών που πρέπει να εφαρμοστούν για τη βιωσιμότητα στην περιφέρεια. Με την κοινή αντίληψη ότι η συμφωνία και η σύγκλιση σε σοβαρά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης οφείλει να διαχυθεί και στην κοινωνία, σας προσκαλούμε όλες και όλους στην ενδιαφέρουσα, από κάθε άποψη, κοινή μας προσπάθεια».