Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του οργάνωσε η ΝΔ στο Ζάππειο.

Τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του, τίμησε ο πολιτικός κόσμος σε εκδήλωση της ΝΔ στο Ζάππειο, με ομιλητές τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή και τον πρόεδρο της Βουλής, Δ. Σιούφα. «Είκοσι χρόνια πριν, κάποιοι πίστεψαν ότι, δολοφονώντας τον Παύλο Μπακογιάννη, θα πετύχουν πλήγμα στην εθνική συμφιλίωση. Πίστεψαν ότι οι σφαίρες θα μπορούσαν να σιγήσουν τις ιδέες. Δεν τα κατάφεραν», είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «ο Μπακογιάννης κέρδισε δίκαια το σεβασμό όλων και η δολοφονία του προκάλεσε την οργή απέναντι στους δολοφόνους».

Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη ότι «η θυσία του Παύλου Μπακογιάννη δυναμώνει τον αγώνα μας απέναντι σε κάθε φαινόμενο άσκησης βίας και τρομοκρατίας. Καμιά ανοχή στο έγκλημα, στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ομαλότητας» και πρόσθεσε πως «η τύχη όσων εμπλέκονται, είναι προδιαγεγραμμένη. Θα συλληφθούν. Δεν θα ξεφύγουν», υπογραμμίζοντας ότι «οι αστυνομικοί μοχθούν για όλους μας, μοχθούν για την ασφάλεια των πολιτών».

 «Ο Παύλος Μπακογιάννης εξέφραζε την πολιτική, που τολμά μπροστά στα μεγάλα, και παραμερίζει τα επιμέρους. Μεγάλο μέρος από αυτά είναι και σήμερα ζητούμενο», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που παρουσίασε ο Π. Μπακογιάννης στην τότε Ευρωπαϊκή Ενωση για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας, το οποίο -κατά τραγική ειρωνία- εγκρίθηκε την ημέρα της δολοφονίας του. «Έβλεπε τη ΝΔ -είπε ο κ. Καραμανλής- ως την παράταξη που ενώνει τους Έλληνες, που παραμερίζει ο,τιδήποτε μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Η απόφασή μας να καταθέσουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ζητώντας την ψήφο του, είναι έμπρακτη απόδοση τιμής στον Παύλο Μπακογιάννη».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, είπε ότι ο Παύλος Μπακογιάννης τίμησε την ίδια τη ζωή με το λόγο και το έργο του. Τον χαρακτήρισε «εμβληματική προσωπικότητα» και τόνισε ότι η φωνή του από τα ερτζιανά του γερμανικού ραδιοφώνου, την περίοδο της χούντας, έγινε συνώνυμη με τον αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ