Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό ο τέως πρίγκιπας Νικόλαoς και η Τατιάνα

Εκδήλωση για την ενίσχυση του Σωματείου «ΕΛΙΖΑ» που προστατεύει τα δικαιώματα παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση.

Εκδήλωση για την ενίσχυση της δράσης του Σωματείου «ΕΛΙΖΑ» που προστατεύει τα δικαιώματα παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων η εικαστικός και πρόεδρος του σωματείου Μαρίνα Καρέλλα, ο πρίγκιπας Νικόλαος της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος μαζί με τη σύζυγο του Τατιάνα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα.

«Ανήμερα της ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η οργάνωση «Ελίζα» και η πρόεδρος της Μαρίνα Καρέλλα με πλούσιο έργο κατά της παιδικής κακοποίησης πραγματοποίησαν μια πολύ όμορφη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα περίπου 7.500 παιδιά κάτω των 5 ετών κακοποιούνται! Η ευαισθητοποίηση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης σε τέτοια ζητήματα είναι δεδομένη. Ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτοντας πλέον την εμπειρία-ίδρυσε και λειτουργεί τον Ξενώνα Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών- μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, ώστε να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο δίκτυο φορέων κατά της κακοποίησης παιδιών», έγραψε η κ. Γούλα, σε μήνυμά της στο facebook.