Skip to main content

Εκδηλώσεις ενημέρωσης κατά του AIDS στην Αριστοτέλους (φωτο+vid)

Τα ποσοστά νέων μολύνσεων έχουν πέσει κατακόρυφα τα τρία τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την προϊστάμενη του Κέντρου Δημόσιας Υγείας της ΠΚΜ.

Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το AIDS και την καταπολέμησή του βρίσκονται από το πρωί σε εξέλιξη δράσεις στην πλατεία Αριστοτέλους για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Μέχρι στιγμής, τα σταντ τους έχουν στήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Thess Checkpoint, με τους εθελοντές να μοιράζουν ενημερωτικό υλικό και να πληροφορούν τους περαστικούς σχετικά με το μήνυμα της πρόληψης και της προφύλαξης.

Όπως εξήγησε η Σοφία Χαλκίδου, ψυχολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης, σήμερα είναι ημέρα ευαισθητοποίησης για να σταματήσει ο ρατσισμός και η περιθωριοποίηση προς τα οροθετικά άτομα. «Οι οροθετικοί είναι σαν όλους τους άλλους, ζουν ανάμεσά μας, έχουν οικογένεια και δραστηριότητες και ενδιαφέροντα», τόνισε η ίδια στη Voria.gr και προσέθεσε ότι το AIDS είναι κάτι που αφορά όλους μας, μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες και δεν κάνει διακρίσεις. «Γι' αυτό πρέπει όλοι να παίρνουμε μέτρα προφύλαξης και να μην έχουμε επικίνδυνη συμπεριφορά», κατέληξε.

«Αν εξαιρέσουμε τη χρονιά 2011-12, όπου είχαμε πολύ αυξημένα ποσοστά νέων μολύνσεων, τα ποσοστά τώρα έχουν πέσει κατακόρυφα», δήλωσε στη Voria.gr η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΚΜ, Μαρία Σιδηροπούλου. Συνεπώς, σύμφωνα με την ίδια, οι πολίτες έχουν αρχίσει να ευαισθητοποιούνται, να ενημερώνονται και να παίρνουν προφυλάξεις.

Οι εθελοντές και οι υπεύθυνοι των φορέων θα παραμείνουν στην πλατεία Αριστοτέλους μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις. Χορευτικές επιδείξεις θα πραγματοποιήσουν οι Σχολές χορού Papazoglou Dance Studio και η ομάδα Hip Hop Fayh Vybz, ενώ θα υπάρχουν και Θεατρικά δρώμενα από τη Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Ζωής υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μ. Γρίβα (UBU ART CREW). Με μουσική θα πλαισιώσουν την εκδήλωση η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και η ομάδα κρουστών PARANAUE.

Τέλος, στις 7:30μμ θα πραγματοποιηθεί η αφή κόκκινων κεριών που αναμμένα θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS.