Skip to main content

Έκκληση Δήμου στα κόμματα να μη ρυπαίνουν τη Θεσσαλονίκη

Στην σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων κομμάτων, συζητήθηκε πώς θα κατανεμηθούν τα στέγαστρα που έχει στη διάθεσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Έκκληση προς τα κόμματα να σεβαστούν την Θεσσαλονίκη και να μην ρυπαίνουν, εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου απευθύνθηκε κατά τη διάρκεια της διακομματικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων κομμάτων, συζητήθηκε πώς θα κατανεμηθούν τα στέγαστρα που έχει στη διάθεσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος πρότεινε το 70% των στεγάστρων (περίπου 140) να διατεθεί σε κόμματα που είχαν εκλέξει βουλευτή το 2015, κατ’ αναλογίαν ως προς την εκλογική δύναμη και το υπόλοιπο 30% (περίπου 60) σε κόμματα που δεν εξέλεξαν βουλευτή το 2015 ή σε νεοεμφανιζόμενα κόμματα. Η κατανομή τους πρόκειται να γίνει μετά από κλήρωση.

Στη συνεδρίαση δεν υπήρξε συμφωνία επί της πρότασης του δήμου και πλέον οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε λίγη ώρα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης, το Σώμα θα κληθεί να αποφασίσει και το εάν θα αποκλειστεί ή όχι από την προβολή μέσω των στεγάστρων του δήμου, το κόμμα της Χρυσής Αυγής.