Skip to main content

Έκκληση του δήμου Ωραιοκάστρου να μην σταθμεύουν οι οδηγοί επί του φωτεινού σηματοδότη στον ΟΑΕΔ

Ο δήμος απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να μην σταθμεύουν οχήματα επάνω στη διαδρομή που βρίσκεται το αισθητήριο του ανιχνευτή κυκλοφορίας στη λωρίδα εξόδου του ΟΑΕΔ

Ο δήμος Ωραιοκάστρου απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους επί του φωτεινού σηματοδότη που είναι τοποθετημένος στην οδό Θεσσαλονίκης, στο ύψος του ΟΑΕΔ, καθώς δημιουργείται πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία του σηματοδότη.

Ειδικότερα, σχετικά με τη λειτουργία του πεζοκόμβου φωτεινής σηματοδότησης ΟΑΕΔ επί της οδού Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο, σύμφωνα με τον δήμο, διαπιστώθηκε το τελευταίο διάστημα ότι η συνεχής στάθμευση οχημάτων στη λωρίδα εξόδου από τον ΟΑΕΔ και επάνω στη διαδρομή που βρίσκεται το αισθητήριο του ανιχνευτή κυκλοφορίας (επαγωγικός βρόχος) προκάλεσε δυσλειτουργία τόσο στον ανιχνευτή, όσο και κατ' επέκταση στο πρόγραμμα σηματοδότησης του πεζοκόμβου.

Η αντιδημαρχία Υποδομών, Ευταξίας και Καθημερινότητας του Πολίτη με στόχο την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τη λειτουργία του σηματοδότη συνεργάστηκε με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στην τοποθέτηση σήμανσης (μεταλλική κατασκευή τύπου “καβαλέτο”) πλησίον του ανιχνευτή κυκλοφορίας (επαγωγικός βρόχος) στη λωρίδα εξόδου από τον Ο.Α.Ε.Δ. για τη μη στάθμευση των οχημάτων στο σημείο. Μετά από αυτή την ενέργεια ο κόμβος επανήλθε στη λειτουργία επενέργειας από την κυκλοφορία και πλέον λειτουργεί κανονικά.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να μην σταθμεύουν οχήματα επάνω στη διαδρομή που βρίσκεται το αισθητήριο του ανιχνευτή κυκλοφορίας στη λωρίδα εξόδου του ΟΑΕΔ, προκειμένου να μην δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία του.