Skip to main content

Έκλεισε ο δρόμος στα μπλόκα του Πλατυκάμπου και της Μελούνας

Κάθετα στο δρόμο παρέταξαν στις 11 το πρωί τα τρακτέρ τους οι Λαρισαίοι αγρότες στα μπλόκα του Πλατυκάμπου και της Μελούνας σε μία συμβολική κίνηση με αφορμή τη συνάντηση στο Ζάππειο.
Κάθετα στο δρόμο παρέταξαν στις 11 το πρωί τα τρακτέρ τους οι Λαρισαίοι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα του Πλατυκάμπου και της Μελούνας σε μία συμβολική κίνηση με αφορμή τη σημερινή συνάντηση φορέων για το αγροτικό ζήτημα που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο.

Τα μπλόκα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 4 το απόγευμα, ενώ αντίστοιχη κίνηση αναμένεται και αύριο, την ώρα που οι αγρότες μελετούν επαναδιάταξη των δυνάμεών τους σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.  Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς που κινούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο, καθώς θα πρέπει να κινηθούν μέσω νέων παρακαμπτήριων οδών.

Ειδικότερα, στη Μελούνα η κυκλοφορία εκτρέπεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού Λάρισας- Κοζάνης, ενώ για να παρακάμψουν το μπλόκο του Πλατυκάμπου οι οδηγοί θα πρέπει να κινηθούν μέσω του Ομορφοχωρίου και των παραλίων του νομού Λάρισας. Οι αγρότες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν από μεθαύριο Τετάρτη σε αποκλεισμό του παραλιακού οδικού άξονα, αλλά και των δρόμων που οδηγούν στην Ελασσόνα, κόβοντας ουσιαστικά την Ελλάδα στα δύο.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τους Λαρισαίους συναδέλφους τους οι αγρότες της Μαγνησίας αποφάσισαν να μην κλείσουν σήμερα τις παρακαμπτήριες οδούς του κόμβου των Μικροθηβών, όπου και είναι συγκεντρωμένοι με τα τρακτέρ τους. Εξάλλου, αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας με επικεφαλής τον αγροτοσυνδικαλιστή, κ. Βαγγέλη Μπούτα, βρίσκονται στην Αθήνα και αναμένεται να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ζάππειο Μέγαρο.