Skip to main content

Εκλογές στην Τουρκία: Χάνει την Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν

Στο 99,69% της καταμέτρησης δείχνουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου να προηγείται με 48,80%. Ο Ερντογάν έχει χάσει και την Άγκυρα, τη Σμύρνη και την Αττάλεια

Την εκλογική μάχη στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται να χάνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν τα αποτελέσματα του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου στο 99,69% της καταμέτρησης δείχνουν τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου να προηγείται με 48,80% και σχεδόν 28.000 ψήφους.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Σαντί Γκιουβέν ανακοίνωσε ότι ο Ιμάμογλου έχει συγκεντρώσει 4.159.650 ψήφους έναντι 4.131.761 του υποψηφίου του κόμματος του Ερντογάν AKP Μπινάλ Γιλντιρίμ.

Πέρα από την Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν έχασε στην Άγκυρα, στη Σμύρνη, στην Αττάλεια και τα Άδανα.

Ανεξάρτητα πάντως από την έκβαση στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και την Αττάλεια που χάνει το κόμμα του Ερντογάν, στις δημοτικές εκλογές σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα η Λαϊκή Συμμαχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του κ. Ερντογάν και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συγκεντρώνει συνολικό ποσοστό 51,81% έναντι 37,61% της Εθνικής Συμμαχίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Καλού Κόμματος της ακροδεξιάς Μεράλ Ακσενέρ.