Skip to main content

Εκλογική βόμβα Καστανίδη

Ο καπνός γύρω από τις πρόωρες εκλογές πυκνώνει και όταν ένα κυβερνητικό στέλεχος, όπως ο κ. Χάρης Καστανίδης θέτει ζήτημα πρόωρων εκλογών τότε μάλλον... υπάρχει και φωτιά
Φωτιά έβαλε στην κυβερνητική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Καστανίδης, καθώς τη στιγμή που κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει «κουραστεί» να επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών, ο υπουργός ουσιαστικά τις θεωρεί επιτακτική ανάγκη για τη σωτηρία της κεντροαριστεράς.

Ο καπνός γύρω από τις πρόωρες εκλογές πυκνώνει ολοένα και περισσότερο. Σε σημείο, μάλιστα, που η ΝΔ έχει δώσει εντολή στις νομαρχιακές επιτροπές να σταματήσουν τις κομματικές διεργασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αρχίζει να προετοιμάζεται για εθνικές, όπως αποκάλυψε με προηγούμενο ρεπορτάζ της η Voria.gr.

Σήμερα, όμως, δεν ήταν κάποιος βουλευτής της ΝΔ αλλά ένα κυβερνητικό στέλεχος και συγκεκριμένα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οποίος έθεσε εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα πρόωρων εκλογών. Ο κ. Καστανίδης εκτόξευσε την.. εκλογική βόμβα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 9.89, καθώς όπως είπε εάν δεν γίνουν εκλογές, κινδυνεύει ακόμα και η ύπαρξη του κεντροαριστερού χώρου στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο κ. Καστανίδης, «ή μια γενναία κυβέρνηση όπως αυτή θα σώσει τη χώρα, αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια, ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησής της κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι προκαλούν ιδεολογική πικρία και πως καμία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση δεν τα ελάμβανε, εάν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη.