Skip to main content

Ένταση στη Φιλοσοφική με επιχείρηση ανακατάληψης από τον Ρουβίκωνα

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας είχαν ανακοινώσει για σήμερα τις ώρες λειτουργίας των γραφείων της, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Στην ανακατάληψη της αίθουσας 516 της Φιλοσοφικής προχώρησαν οι φοιτητές-μέλη του «Ρουβίκωνα» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρά την πρωινή παρέμβαση των καθηγητών του Πανεπιστημίου.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας είχαν ανακοινώσει για σήμερα τις ώρες λειτουργίας των γραφείων της, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Ωστόσο, από το πρωί, καθηγητές του ΕΚΠΑ συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα, έσβησαν τα συνθήματα και τα σύμβολα της συλλογικότητας και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να εμποδίσουν την είσοδο των μελών του Ρουβίκωνα.

Όταν έφθασαν εκεί τα μέλη, σύμφωνα με τα αθηναϊκά μέσα, επικράτησε ένταση, με τους καθηγητές να υποστηρίζουν πως οι φοιτητές τους έσπρωχναν για να εισέλθουν στην αίθουσα.

Οι καθηγητές παρέμειναν στο σημείο μέχρι τη 1, οπότε και αποχώρησαν.

Τότε, τα μέλη - φοιτητές του Ρουβίκωνα προχώρησαν στην ανακατάληψη του γραφείου.

«Το Πανεπιστήμιο είναι ένας δημόσιος χώρος, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Στάθης Ευσταθόπουλος, επισημαίνοντας πως «ο ρόλος των καθηγητών δεν είναι να σχηματίζουν ανθρώπινες αλυσίδες. Η πολιτεία είναι αυτή η οποία οφείλει με τα όργανά της να δώσει τη λύση στο πρόβλημα».

Κατήγγειλε λεκτική αλλά και σωματική βία και έκρινε αναγκαία την εξεύρεση λύσης «έτσι ώστε το Πανεπιστήμιο να κάνει τη δουλειά του, και όχι κάθε ομάδα να εισέρχεται και να κάνει τις αυθαιρεσίες της».