Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
x

EΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 22:30

Ο κ. Αθηναγόρας τόνισε οι πιστοί δεν χρειάζεται να έχουν κάνει self test αφού θα φορούν μάσκα. «Self test θα κάνουν οι ιερείς και ψάλτες», τόνισε.

Για παράταση της κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, επαναλαμβάνοντας πως η Ανάσταση θα πραγματοποιηθεί στους προαύλιους χώρους των ιερών ναών στις 9 το βράδυ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας επεσήμανε πως η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον κάθε ναό, χωρίς να ακολουθούν πιστοί. Εξήγησε δε ότι στον προαύλιο χώρο θα υπάρχει επιτήρηση, καθώς θα πρέπει να υπάρχει ένας πιστός ανά δύο μέτρα. Τόνισε πάντως ότι δεν είναι δυνατόν να ελέγχονται οι χώροι γύρω από την αυλή του κάθε ναού. Ο επιτάφιος θα παραμείνει στον εξωτερικό χώρου του ναού, προκειμένου να προσκυνήσουν με ασφάλεια οι πιστοί, χωρίς να συνωστίζονται εντός του.

Διαβάστε Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Ανοιχτοί οι Ναοί τη Μ. Εβδομάδα, Ανάσταση στις 9 το βράδυ

Για την Ανάσταση επανέλαβε ότι θα γίνει στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, χωρίς να αναμένεται κάποιο πρόβλημα με το Άγιο Φως, το οποίο έρχεται στην Ελλάδα συνήθως στις 6 με 7 το απόγευμα. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρξει παράταση της κυκλοφορίας έως τις 10:30 το βράδυ.

Ο κ. Αθηναγόρας τόνισε οι πιστοί δεν χρειάζεται να έχουν κάνει self test αφού θα φορούν μάσκα. «Self test θα κάνουν οι ιερείς και ψάλτες καθώς δεν θα φορούν μάσκα και θα έρθουν σε επαφή με τόσο κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη Θεία Κοινωνία είπε ότι δεν υπάρχει πιστός που να θέλει αλλαγή του τρόπου Θείας Μετάληψης λόγω κορωνοϊού, ενώ για την Εκκλησία της Κρήτης και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει τόνισε ότι είναι μια ημιαυτόνομη εκκλησία που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και έχει τις δικές της αποφάσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ