Skip to main content

Έκρυβε κοκαΐνη στην πιλοτή της οικίας του στη Θεσσαλονίκη

Συντονισμένοι έλεγχοι των αστυνομικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Αυτόφωρες συλλήψεις 24 ατόμων

Σε νέους στοχευμένους ελέγχους προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένων της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, της Ροτόντας και χώρων περιμετρικά του Α.Π.Θ., για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν εννέα άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ αυτών και 42χρονος αλλοδαπός ο οποίος απέκρυπτε στην πιλοτή της οικίας του δύο μικροδέματα κοκαΐνης. Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές του και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, συνελήφθησαν επτά άτομα για περιπτώσεις κλοπής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα από περιπολούντες αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς αφαίρεσε τσάντα 52χρονης γυναίκας σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης προέκυψε ότι, ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα τέλη Νοεμβρίου 2019 – αρχές Φεβρουαρίου 2020, εκμεταλλευόμενος συνθήκες συνωστισμού σε διάφορους χώρους επιβατικού σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στη δυτική Θεσσαλονίκη, διέπραξε εννέα επιπλέον κλοπές, με λεία χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.

Τέλος, αστυνομικοί συνέλαβαν 6 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα και άλλα 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.