Skip to main content

Εκταφή των σορών του ζεύγους Τσαουσέσκου

Άρχισε σήμερα το πρωί στο Βουκουρέστι η εκταφή της σορού του εκτελεσθέντος δικτάτορα της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου και αυτής της συζύγου του Έλενα, προκειμένου να πιστοποιηθεί με τη βοήθεια τεστ D
Άρχισε σήμερα το πρωί στο Βουκουρέστι η εκταφή της σορού του εκτελεσθέντος δικτάτορα της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου και αυτής της συζύγου του Έλενα, προκειμένου να πιστοποιηθεί με τη βοήθεια τεστ DNA η ταυτότητά τους, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η εκταφή ξεκίνησε», δήλωσε εργαζόμενος στο κοιμητήριο Γκεντσέα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ενώ έχει απαγορευθεί η είσοδος των δημοσιογράφων στο χώρο του νεκροταφείου.

Λίγο νωρίτερα, ο Μίρτσεα Οπράν, γαμπρός του ζεύγους Τσαουσέσκου, είχε δηλώσει στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Realitatea TV ότι η εκταφή των σορών θα πραγματοποιηθεί σήμερα προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ DNA, ύστερα από αίτημα της οικογένειας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του γενετικού υλικού θα πρέπει να είναι έτοιμα σε μερικές εβδομάδες, ενώ μόλις αυτές ολοκληρωθούν, οι σοροί θα επανενταφιαστούν.

Το ζεύγος Τσαουσέσκου εκτελέστηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1989 μετά την απόφαση μυστικού στρατοδικείου, που έκρινε και τους δύο ενόχους για πλήθος κατηγοριών, από παράνομο πλουτισμό μέχρι γενοκτονία.