Skip to main content

Εκτεταμένη ανάπλαση στην αυλή του 18ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς

Έμφαση δόθηκε στα έργα αποστράγγισης ώστε να μην λιμνάζουν βρόχινα νερά στον αύλειο χώρο

Μία διαφορετική εικόνα θα αντικρίσουν οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Καλαμαριάς, όταν θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο στο σχολείο τους.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διευθέτησης ομβρίων υδάτων και αποστράγγισής τους στην αυλή, τις οποίες επιθεώρησε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου.

Πρόκειται για ένα έργο, με προϋπολογισμό 51.598,73, που είχε μεγάλη ανάγκη η συγκεκριμένη σχολική μονάδα, καθώς τα νερά της βροχής λίμναζαν, δημιουργώντας πρόβλημα στους μαθητές, κατά την ώρα των διαλειμμάτων τους.

«Ήταν ένα αίτημα παιδιών και γονιών, που φυσικά δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε αναπάντητο. Έγινε αυτοψία στην αυλή, είδαμε το πρόβλημα, ετοιμάσαμε τη μελέτη και προχωράμε στο έργο. Θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για μαθητές και εκπαιδευτικούς, μόλις ανοίξουν τα σχολεία», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου της αποστράγγισης, θα τοποθετηθεί γκαζόν, το οποίο αναμένεται να δώσει μια όμορφη εικόνα στο σχολείο και να επηρεάσει θετικά την ψυχολογία μικρών και μεγάλων.