Skip to main content

Εκτεταμένοι καθαρισμοί σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου Λαγκαδά

Συνεργεία του δήμου επεμβαίνουν καθημερινά στο δημόσιο χώρο τον τελευταίο μήνα αποκαθιστώντας προβλήματα της καθημερινότητας.

Σε εκτεταμένες εργασίες στο δημόσιο χώρο προχώρησε τον τελευταίο μήνα ο δήμος Λαγκαδά, αποκαθιστώντας μια σειρά από ζητήματα που ανά περίπτωση είτε χρόνιζαν, είτε δημιουργήθηκαν την περίοδο του κορωνοϊού.

Πλατείες, γήπεδα, δρόμοι, πάρκα, πεζοδρόμια, νεκροταφεία, ρέματα και παράνομες χωματερές βρέθηκαν στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής και με τα καινούργια μηχανήματα που προμηθεύτηκε ο δήμος ολοκληρώθηκαν παρεμβάσεις, που είναι ουσιώδεις για την καθημερινότητα των πολιτών.

Συνεργεία της αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου από τα τέλη Απριλίου έχουν υλοποιήσει σειρά παρεμβάσεων, με τον καθαρισμό και ευπρεπισμό κεντρικών πλατειών, όπως στη Χρυσαυγή, με την περιποίηση κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων, την κοπή χόρτων και την περιποίηση δένδρων στην πόλη του Λαγκαδά, στην Όσσα, στο Ηράκλειο κ.α., το κόψιμο χόρτων σε γήπεδα και νεκροταφεία, όπως στην Κριθιά, αλλά και την περιποίηση του οδικού δικτύου σε Λοφίσκο, Αρετή, Λαγυνά και Αρδαμέρι.

Καθαρισμοί και αποψιλώσεις έγιναν επίσης σε όλα τα χωριά του δήμου και ειδικά στις περιοχές που υπέδειξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Επίσης, καθαρίστηκαν παράνομες χωματερές, ενώ σημαντικές ήταν οι επεμβάσεις καθαρισμού ρεμάτων, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Ενδεικτικά τα συνεργεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γιάννη Ταχματζίδη και τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Προκοπίδη, επενέβησαν σε ρέματα στον Άγιο Βασίλειο, τα Λουτρά Λαγκαδά, το Βασιλούδι, το Κολχικό, τη Χρυσαυγή – ΕΠΑΛ κ.α.