Skip to main content

ΕΚΘ για εργατικό δυστύχημα στο Καλοχώρι: Να αυστηροποιηθούν οι κανόνες ασφαλείας

Ο άτυχος 60χρονος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από τη ράμπα φόρτωσης - εκφόρτωσης εμπορευμάτων

Εξονυχιστικούς ελέγχους και αυστηροποίηση των κανόνων ασφαλείας σε χώρους εργασίας ζητά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μετά τον θάνατο ενός 60χρονου σε εργατικό δυστύχημα σε μεταφορική εταιρεία στο Καλοχώρι το πρωί της Παρασκευής.

«Όχι άλλοι νεκροί! Καμία ακόμα απώλεια ανθρώπινης ζωής την ώρα της εργασίας!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία εκφράζονται συλλυπητήρια για τον θάνατο του 60χρονου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΘ:

«Ένας 60χρονος που έχασε σήμερα το πρωί τη ζωή του, κατά τη διάρκεια της εργασίας στο Καλοχώρι, προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των συναδέλφων μας που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, με την Πολιτεία απλώς να παρακολουθεί τα συμβάντα και να μην προχωρά στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Ο άτυχος 60χρονος έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από τη ράμπα φόρτωσης – εκφόρτωσης εμπορευμάτων, ενώ εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία στο Καλοχώρι, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Καλούμε την Πολιτεία εδώ και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες, να αυστηροποιήσει το πλαίσιο των κανόνων ασφαλείας, να ενισχύσει ουσιαστικά κι όχι να συνεχίζει να αποδεκατίζει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ανεξάρτητης αρχής πλέον), ώστε να πραγματοποιούνται επαρκής και εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Όχι άλλοι νεκροί! Καμία ακόμα απώλεια ανθρώπινης ζωής την ώρα της εργασίας!

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου 60χρονου.

Αλησμόνητος!».