Skip to main content

Εκτός ελέγχου τα spreads στην Ελλάδα μετά τις πληροφορίες για δανεισμό από Κίνα

Εκτός ελέγχου διαμορφώνεται πλέον το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων με τα αντίστοιχα γερμανικά, φθάνοντας σήμερα τις 373 μονάδες βάσης, που συνιστά νέο ιστορικό ρεκόρ.
Εκτός ελέγχου διαμορφώνεται πλέον το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων με τα αντίστοιχα γερμανικά. Τo spread κυμάνθηκε σήμερα από τις 332 μέχρι και τις 373 μονάδες βάσης, που συνιστά νέο ιστορικό ρεκόρ.

Οι πληροφορίες για συμμετοχή της Κίνας στον δανεισμό της Ελλάδας, οι δηλώσεις Ρουμπίνι ότι η ΕΕ σε δύο χρόνια θα αντιμετωπίσει πρόβλημα διάσπασης, αλλά και οι επιθέσεις που δέχονται από το πρωί Ισπανία και Πορτογαλία, σε πολλαπλό επίπεδο, έχουν ως αποτέλεσμα να συμπαρασύρεται σε νέα υψηλά το κόστος του χρήματος και στη χώρα μας.

 Ο Ρουμπίνι το πρωί δήλωσε ότι η Ισπανία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΕΕ, ενώ ακολούθησαν και μια σειρά από αρνητικές εκθέσεις ξένων οίκων για τις οικονομίες της Ιβηρικής, που πλέον στοχοποιούνται. Μόνο που εξ αντανακλάσεως, περισσότερο, τη νύφη πληρώνει και πάλι η ελληνική οικονομία.