Skip to main content

Ελβετία: Χιλιάδες άνθρωποι ζημιώθηκαν από τη ρευστοποίηση της UBS

Χιλιάδες πελάτες της ελβετικής τράπεζας UBS ζημιώθηκαν από τη ρευστοποίηση ενός ομολόγου του 2004 αξίας, τότε, δέκα δισ. ελβετικών φράγκων.
Χιλιάδες πελάτες της ελβετικής τράπεζας UBS ζημιώθηκαν από τη ρευστοποίηση ενός ομολόγου του 2004 αξίας, τότε, δέκα δισ. ελβετικών φράγκων, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Ζόνταγκ Τσάϊτουνγκ», που προσθέτει ότι η αρχική αξία του ομολόγου μειώθηκε πάρα πολύ «από την παρατεταμένη κρίση στην αγορά των ευρωπαϊκών ακινήτων».

Πλην των θεσμικών επενδυτών, «χιλιάδες ιδιώτες στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, αλλά και στην Ιαπωνία» ζημιώθηκαν από τη ρευστοποίηση του ομολόγου αυτού εκ μέρους της διεύθυνσης της ελβετικής τράπεζας, προστίθεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Η ίδια η ελβετική τράπεζα, η μεγαλύτερη στη χώρα, βρίσκεται σε δυσχερή θέση στο πεδίο του ισολογισμού, επειδή από την πρωτοχρονιά και μετά οι πελάτες της έχουν αποσύρει συνολικά --σε κινητές αξίες αλλά και σε τοποθετήσεις σε ακίνητα μέσω αυτής-- το ποσό των 91,1 δισ.ελβετικών φράγκων, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.