Skip to main content

Έλενα Πασχαλέρη: Η σοφία των προγόνων μας είναι ανεκτίμητη

Η ιδιοκτήτρια της πρότυπης κλινικής για την τρίτη Ηλικία «Φροντίζω» μοιράζεται τις σκέψεις και τις ανησυχίες της με τη Vwoman

Της Σοφίας Αποστολίδου

Η Έλενα Πασχαλέρη είναι από τους ανθρώπους εκείνους που σε κερδίζουν από τη πρώτη στιγμή με την ευγένεια, το χαμόγελο, τη θετική της στάση απέναντι στη ζωή και το πάθος με το οποίο επιζητά τη γνώση.

Για την ιδιοκτήτρια της πρότυπης κλινικής για τη τρίτη Ηλικία «Φροντίζω» η επιμόρφωση δεν σταματά ποτέ. Αν και είναι απόφοιτος του τμήματος καλών τεχνών του Instituto Maragoni Milano, έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ παρακολουθεί διαρκώς επιμορφωτικά σεμινάρια.

Η Έλενα Πασχαλέρη αγαπά να συνομιλεί με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και να μαθαίνει από εκείνους περισσότερα από τη σοφία τους. Ενστερνίζεται το αξιακό σύστημα της περασμένης γενιάς και στοχεύει στην ευπρέπεια, στη τάξη και στο να παρέχει στα ηλικιωμένα άτομα ολιστική γεροντολογική περίθαλψη. Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο που η κλινική για την Τρίτη Ηλικία «Φροντίζω», την οποία εκείνη, μαζί με την οικογένεια της, διοικούν , έχει αναγνωριστεί ως πρότυπη σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αισθάνεται ευγνωμοσύνη καθημερινά. Και ενώ, ο τρόπος που  επιβιώνει από τις προκλήσεις που δέχεται ως  σύγχρονη γυναίκα είναι  υιοθετώντας ανδρικές στρατηγικές, παραμένει πάντα άκρως θηλυκή.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή της στη Vwoman.gr