Skip to main content

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο Πολάνσκι

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε σήμερα ο κινηματογραφιστής Ρομάν Πολάνσκι και οδηγήθηκε στο σαλέ του στο Γκστάαντ, στην κεντρική Ελβετία.
Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε σήμερα ο κινηματογραφιστής Ρομάν Πολάνσκι και οδηγήθηκε στο σαλέ του στο Γκστάαντ, στην κεντρική Ελβετία, όπου θα βρίσκεται εφεξής σε κατ΄οίκον περιορισμό, ανακοίνωσε το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Ο Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος κρατείτο μέχρι σήμερα με στόχο την έκδοσή του, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος και οδηγήθηκε στο σαλέ του στο Γκστάαντ, όπου θα τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό», εξηγεί το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο γαλλοπολωνός σκηνοθέτης «έχει δεσμευτεί να μη διασχίσει ποτέ τα όρια της ιδιοκτησίας του», προσθέτει.

Ο 76χρονος Πολάνσκι συνελήφθη στις 26 Σεπτεμβρίου κατά την άφιξή του στη Ζυρίχη βάσει αμερικανικού εντάλματος σύλληψης και κρατείτο για δύο μήνες, προτού επιτύχει την απελευθέρωσή του υπό όρους από την ελβετική δικαιοσύνη με εγγύηση 3 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτός από τον κατ΄οίκον περιορισμό, ο κινηματογραφιστής υποχρεούται να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι εν αναμονή μιας ενδεχόμενης έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Ο Πολάνσκι καταζητείται από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ για «παράνομες σεξουαλικές σχέσεις» με μια 13χρονη το 1977. Η 45χρονη σήμερα Σαμάνθα Γκέιμερ ζήτησε η ίδια τον Ιανουάριο να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του.