Skip to main content

Λιμενικό: Fake news τα δημοσιεύματα για επαναπροώθηση μεταναστών

Το αρχηγείο του Λιμενικού αναφέρει πως το περιστατικό επαναπροώθησης μεταναστών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Λέσβου στις 28 Μαρτίου ήταν αναληθές

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε φερόμενη εμπλοκή του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 511, σε περιστατικό επαναπροώθησης μεταναστών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Λέσβου την 28-03-2021 προχώρησε το αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς ανυπόστατοι και αναληθείς. Είναι fake news που στόχο έχουν να αλλοιώσουν το κύρος και την αξιοπιστία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».

Ειδικότερα, το αναφερόμενο ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, βρίσκεται και επιχειρεί στη ν. Λέσβο, έχει ανελκυστεί από την 03-01-2021 σε χερσαίο χώρο της Επισκευαστικής Βάσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Θεσσαλονίκη, όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα, προς εκτέλεση εργασιών συντήρησης, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.