Skip to main content

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Στήριξη των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων στη Θεσσαλία και των πυρόπληκτων στον Έβρο

Το Επιμελητήριο μερίμνησε, ώστε να αποσταλούν μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού στον Βόλο, συμβάλλοντας στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισης της έλλειψης πόσιμου νερού στην πόλη

Σειρά δράσεων στήριξης των επιχειρήσεων με έδρες στις περιοχές της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, καθώς και των πυρόπληκτων επιχειρήσεων στον Έβρο, ανέλαβε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο πλαίσιο της πολιτικής που ασκεί σε θέματα εταιρικής υπευθυνότητας.

Ειδικότερα, αντιλαμβανόμενο τις αντιξοότητες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι πληγέντες επιχειρηματίες των ανωτέρω περιοχών, το Επιμελητήριο αποφάσισε να δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες σχετικές με τις υπηρεσίες του, όπως:

  • Να ανανεώσει για δύο έτη χωρίς οικονομική επιβάρυνση τις συνδρομές των πληγέντων μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
  • Να εγγράψει για δύο έτη χωρίς οικονομική επιβάρυνση επιχειρήσεις των ανωτέρω περιοχών, που επιθυμούν να εγγραφούν νέα μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
  • Να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε πληγείσες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη γερμανική αγορά.
  • Να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε πληγείσες επιχειρήσεις, που αναζητούν συνεργασίες με εταιρείες γερμανικών συμφερόντων.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο μερίμνησε, ώστε να αποσταλούν μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού στον Βόλο, συμβάλλοντας στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισης της έλλειψης πόσιμου νερού στην πόλη λόγω των καταστροφών στο δίκτυο ύδρευσης.

Προκειμένου οι ανωτέρω πρωτοβουλίες στήριξης του Επιμελητηρίου να τύχουν ευρείας εφαρμογής, ο  Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ Αθανάσιος Κελέμης, επικοινωνεί τις ημέρες αυτές με τους Προέδρους των φορέων με παρουσία στις περιοχές της Θεσσαλίας και του Έβρου, όπου καταγράφηκαν οι περισσότερες καταστροφές, από τους οποίους ζητεί τη συνδρομή τους, ώστε να ενημερωθούν σχετικά τα μέλη τους.

Ταυτόχρονα, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο καλεί τις εν λόγω επιχειρήσεις να συμπληρώσουν τυποποιημένο έγγραφο, στο παρακάτω link: https://griechenland.ahk.de/gr/ypiresies/erotimatologio-gia-etairies-se-pyropliktes-perioches, προκειμένου:

- Να κοινοποιήσουν τις ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

- Να εξηγήσουν πώς το Επιμελητήριο θα μπορούσε να τις στηρίξει στην αναζήτηση συνεργειών ή συνεργασιών με τη γερμανική αγορά καθώς και με μέλη της πολυπληθούς οικογένειας επιχειρήσεων του φορέα.

Σημειώνεται ότι βάσει των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν, το Επιμελητήριο θα αποφασίσει για ποιες περιπτώσεις θα δράσει σε ατομικό και για ποιες σε συλλογικό επίπεδο.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 2310 32 77 33 ή στο E-Mail: m.thanou@ahk.com.gr.